Γαλλία: Mε σύμμαχο την παράδοση η Λιλ

13:31 16/4/2011 - Πηγή: 24wro
Οκτώ στροφές απέμειναν για την ολοκλήρωση και του φετινού... πρωταθλήματος στη Γαλλία και τα πάντα είναι ρευστά τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά.


Το μεγάλο παιχνίδι ης 31ης αγωνιστικής διεξάγεται την Κυριακή (17/4) στο Παρίσι ανάμεσε σε Παρί Σεν Ζερμέν και Λιόν, ενώ από τα επτά παιχνίδια του Σαββάτου, ξεχωρίζει το παιχνίδι στο «Μετροπόλ» ανάμεσα στην πρωτοπόρο Λιλ και την Μπορντό
και τα ντέρμπι της Κυανής Ακτής και της Βρετάνης.

ΛΑΝΣ-ΜΠΡΕΣΤ


Α’ γύρος: Μπρεστ-Λανς 4-1


Λανς: Κόντρα στη Λιόν στάθηκε αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο, το αυτογκόλ όμως του Μπεντιμό στις αρχές του β’ ημιχρόνου αποσυντόνισε τη Λανς που γνώρισε δεύτερη σερί ήττα, αυτή τη φορά με 3-0. Η ομάδα του Μπόλονι βρίσκεται στο -7 από την σωτηρία, ο ίδιος όμως δείχνει να το πιστεύει: «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε και την ψυχή μας στις 8 τελευταίες αγωνιστικές. Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα, αλλά πρέπει να εκμεταλλευτούμε και την έδρα μας. Μοναδικός απόντας από τον αγώνα, ο μέσος Κοβάσεβιτς (14 συμμ.) που είναι τραυματίας.

Μπρεστ: Επιτέλους νίκη για την Μπρεστ, η οποία μετά από τέσσερις σερί ήττες επικράτησε 2-0 της Ρεν και βρίσκεται στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τιμωρημένος με δύο αγωνιστικές ο προπονητής της ομάδας Ντιπόν, εκτός ο αρχηγός Νταφ (27 συμμ.)


ΝΙΣ-ΜΟΝΑΚΟ

Α’ γύρος: Μονακό-Νις 1-1

*Nτέρμπι της Κυανής Ακτής


Νις: Διατήρησε το αήττητό της για έβδομο σερί παιχνίδι η Νις. Εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Μονπελιέ για την ομάδα της Νίκαιας, που αν και βρέθηκε για 3ο σερί παιχνίδι πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα αυτογκόλ και να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό. Ακόμα και έτσι όμως, δεν νιώθει σιγουριά για την παραμονή, καθώς βρίσκεται μόλις 2 βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. Την Μεγάλη Τρίτη αντιμετωπίζει τη Λιλ στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Αμφίβολοι ο επιθετικός Λιουμπόγια (24/3) και οι εξτρέμ Σααντά (20/2) και Μπεγιόν (12 συμμ.). Εκτός παραμένει ο μέσος Φαέ (24/3).


Μονακό: Δεύτερη σερί νίκη για τη Μονακό, αυτή την φορά κόντρα στην πρωτοπόρο Λιλ με 1-0. Πλέον βγήκε από τις θέσεις του υποβιβασμού, έστω και στο +1. Για το ντέρμπι με την Νις, επανέρχεται ο μέσος Ντιαρά (8 συμμ.), ενώ αμφίβολος είναι ο μπακ Μπονάρ (18 συμμ.).


ΡΕΝ-ΛΟΡΙΑΝ

Α’ γύρος: Λοριάν-Ρεν 2-0

*Ντέρμπι της Βρετάνης

Ρεν: Έχοντας σημαντικές απουσίες, γνώρισε την ήττα 2-0 από την Μπρεστ και έμεινε μακριά από το τρίποντο για τέταρτο σερί παιχνίδι. Πλέον βρίσκεται στην 4η θέση στο -7 από την κορυφή και στόχος είναι να μπει ξανά στην τριάδα που οδηγεί στο Champions League. Μεσοβδόμαδα ο προπονητής της ομάδας της Βρετάνης, Αντονετί, ανανέωσε για ακόμα δύο χρόνια το συμβόλαιό του. Αμφίβολος ο στόπερ Μπιγίκ (23/1), θα απουσιάσουν οι εξτρέμ Μαρβό (10/1) και Μπραϊμί (20/4). Στα θετικά η επιστροφή του στόπερ και αρχηγού της ομάδας Μανγκάν (21/2), του μέσου Τετέι (12/1) κα
Keywords
Τυχαία Θέματα