Γ.ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: Με την ευχή του Παύλου

08:26 4/5/2012 - Πηγή: 24wro
Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη δημοσιοποίηση της ιδρυτικής διακήρυξης του...
«σωματείου» για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού, έδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στον Nova ΣΠΟΡ FM, ανοίγοντας μερικώς τα χαρτιά του.
Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός
και κορυφαίο εν ζωή παράγοντα του συλλόγου, Παύλο Γιαννακόπουλο, λέγοντας πως δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αυτό το εγχείρημα χωρίς την ευχή του και τονίζοντας πως έχει εξασφαλίσει τη στήριξή του, κάτι που πρώτο αποκάλυψε το Onsports.

O Αλαφούζος πρότεινε για τη θέση του προέδρου στη νέα διοίκηση που θα προκύψει την ερχόμενη Τρίτη τον Αριστείδη Καμάρα, εφόσον συμφωνήσουν και τα υπόλοιπα μέλη, ξεκαθάρισε πως σε πρώτη φάση η ομάδα του έχει συγκεντρώσει 3 εκ. ευρώ, δίχως να υπολογίζεται η συμμετοχή των νυν μετόχων και μίλησε και για το καθεστώς με το οποίο θα γίνει η μεταβίβαση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο «σωματείο». Παράλληλα, εξήγησε και την επιλογή του Γιώργου Καμίνη ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του «σωματείου», ενώ υπογράμμισε ότι ο Τζίγκερ έχει δεσμευτεί στα θέματα που αφορούν την ΓΗΠΕΛ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος

Ποια η διαδικασία από εδώ και πέρα και τι θα γίνει στη Γ.Σ. της Τρίτης;

«Γι αυτή την κίνηση έχουν συνεργαστεί μαζί μου και ο κ. Βαρδινογιάννης και ο κ. Βγενόπουλος. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι δύο στηρίζουν το εγχείρημα. Επίσης το στηρίζει και ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος. Ηταν επιβεβλημένο να δώσει την ευχή του από τη στιγμή που έχει προσφέρει τόσα πολλά στον Παναθηναϊκό. Το 'Γιώργος Καλαφάτης' αποτελεί αρχική πρόταση δεν είναι το οριστικό όνομα. Την Τρίτη, λοιπόν, θα οριστεί διοίκηση, τη λέω διοίκηση σωτηρίας, που θα είναι προσωρινή. Θα την ορίσουν οι μέτοχοι, μόνο αυτοί μπορούν να την κάνουν. Εχει συμφωνήσει και ο κ. Βαρδινογιάννης γι' αυτό».

Πρόεδρος της ΠΑΕ ποιος θα είναι;

«Δεν το γνωρίζω, ο προφανής στόχος είναι ο κ. Καμάρας. Είναι βέβαια θέμα δικό του αν θέλει, αν μπορεί και αν θα το δεχθεί».

Πότε θα γίνει η μεταβίβαση των μετοχών;

«Θα υπάρξει μία συμφωνία δεσμευτική μέσα στο δίμηνο με τον κ. Βαρδινογιάννη και το κίνημα για τη μεταβίβαση των μετοχών. Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό για να σας πω με ημερομηνία».

Τι σημαίνει αυτό που αναφέρεται στην ανακοίνωση για τους «πρώτους αναγκαίους οικονομικούς πόρους»;

«Είναι ένα ποσό της τάξης των 3 εκ. ευρώ, που έχουμε μαζέψει. Θα αυξηθεί το ποσό αυτό και σε αυτό που σας λέω δεν υπολογίζω τα χρήματα που θα προσφέρουν οι μέτοχοι».

Εχετε πληρώσει χρέη του Παναθηναϊκού;

«Όχι, απλώς έχουμε κάνει παράπονα στις αρχές και έχουμε ζητήσει να μάς επιτραπεί η συμμετοχή στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, εφόσον πληρώσουμε αυτά που πρέπει να πληρώσουμε. Ο Ερυθρός Αστέρας για παράδειγμα είχε προβλήματα ανάλογα και η σερβική Ομοσπονδία μπήκε μπροστά και έδωσε άδεια, πιέζοντας και την UEFA. Η ΕΠΟ δεν βλέπω να λειτουργεί ανάλογα κι αυτό είναι άλλη
Keywords
Τυχαία Θέματα