Γ. Στάρκ: Κλειδί οι αποκρατικοποιήσεις για την Ελλάδα

19:50 21/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο γνωστός και ως «γεράκι» της ΕΚΤ Γιούνκερ Στάρκ με συνέντευξη του…
στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» αναφέρεται στην κρίσιμη στιγμή στην οποία βρίσκεται η Ελληνική οικονομία.
Ο Στάρκ, ο οποίος μίλησε και στο συνέδριο του Economist την περασμένη εβδομάδα, τόνισε ότι τα πράγματα έχουν κινηθεί προς την σωστή κατεύθυνση αλλά παράλληλα υπογράμμισε πως «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή στην οποία αυτό που πραγματικά χρειάζεται πλέον είναι πράξεις».
Ακόμη
υπογραμμίζει ότι υπάρχει κίνδυνος αποκλίσεων , για αυτό τονίζει ότι θα πρέπει να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί και να διορθωθούν τυχόν τέτοιες αποκλίσεις, με τον δρόμο της προσαρμογής να είναι πλέον πιο περίπλοκος και πιο δύσκολος.
Ο Στάρκ τονίζει πως το κλειδί είναι οι αποκρατικοποιήσεις και εμμέσως ζητά πιο φιλόδοξο πρόγραμμα, ενώ επαναλαμβάνει την θέση που διατύπωσε και από το βήμα του Economist ότι το ελληνικός χρέος είναι βιώσιμο και η Ελλάδα φερέγγυα αν το πρόγραμμα εφαρμοσθεί κατά γράμμα.
Τέλος επαναλαμβάνει, στην γραμμή όλων των στελεχών της ΕΚΤ, ότι δεν πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση σημειώνει χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τις συνέπειες για όλη την Ευρώπη. «Μια αναδιάρθρωση ή ένας ανασχεδιασμός δικαιολογείται μόνο σε περίπτωση που δεν είναι διασφαλισμένη η βιωσιμότητα του χρέους» εξηγεί.
Σημειώνει δε πως θα ήταν χρήσιμο να επιτευχθεί συναίνεση όπως στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

newscode 
Keywords
Τυχαία Θέματα