Φύσηξε... αέρας παραμονής!

21:53 9/4/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Λεβαδειακός κέρδισε 2-0 την Ξάνθη...
κι εξασφάλισε ουσιαστικά την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Ναπολεόνι, Πόποβιτς τα γκολ, με εννιά τελείωσαν το ματς οι Βοιωτοί, έχασαν πέναλτι οι ακρίτες.

Μια μέρα αργότερα
Μια μέρα αργότερα κλήθηκαν να παίξουν οι Λεβαδειακός και Σκόντα Ξάνθη, καθώς ο χθεσινός αέρας και οι... αιωρούμενες πινακίδες ανάγκασαν τον Μιχάλη Βοσκάκη να αναβάλει το παιχνίδι
και η Σούπερ Λιγκ αποφάσισε να γίνει σήμερα. Βέβαια, και πάλι διεξήχθη υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού η συνεχής βροχόπτωση έκανε βαρύ τον αγωνιστικό χώρο.
Δεν άλλαξε κάτι
Πάντως, οι δυο προπονητές δεν άλλαξαν κάτι σε ό,τι είχε να κάνει με το σχήμα που επέλεξαν να παρατάξουν την ομάδα τους ο καθένας. Αμφότεροι προτίμησαν το 4-2-3-1, με τον Γιώργο Παράσχο να ξεκινάει τους Κυριακίδη, Μεντί, Τομάς, Ζησόπουλο, Μουλόπουλο, Κόρμπο, Λισγάρα, Σουμπίνιο, Φαβάλι, Ναπολεόνι, Πόποβιτς και τον Μαρίνο Ουζουνίδη να επιλέγει τους Λυμπερόπουλο, Εντιμάρ, Στάσιακ, Καζάκη, Μπέρτο, Κομεσίδη, Φλίσκα, Βασιλακάκη, Μαρσελίνιο, Πόι, Σουάνη.
Μόνο Λεβαδειακός στο γήπεδο και 2-0
Στο πρώτο μέρος μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτή ήταν ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί μπήκαν από την αρχή δυνατά, επέβαλαν το ρυθμό τους, απείλησαν αρκετές φορές τον Λυμπερόπουλο και απέκτησαν νωρίς το προβάδισμα, με την Ξάνθη να είναι άφαντη. Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε μόλις στο 9', όταν ο Σουμπίνιο έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά για τον Πόποβιτς, που πλάσαρε τον γκολκίπερ της Σκόντα, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.
Οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να έχουν και στη συνέχεια τα ηνία και στο 18' άνοιξαν το σκορ, με τον Ναπολεόνι να κάνει το πλασέ πάνω στην κίνηση, ύστερα από τη σέντρα του Σουμπίνιο. Ωστόσο, οι παίκτες του Παράσχου δε σταμάτησαν εκεί και είχαν κι άλλες ευκαιρίες να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα. Το σουτ του Μουλόπουλου στο 20' κατέληξε άουτ, ενώ αυτό του Πόποβιτς στην αγκαλιά του Λυμπερόπουλου, αφού το απέκρουσε αρχικά.
Τελικά, ο Λεβαδειακός πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων κι έβαλε τις βάσεις για μια σημαντική νίκη στο 31', με τον Πόποβιτς να είναι ο πρωταγωνιστής, καθώς με ένα απίστευτο σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή άφησε άγαλμα τον τερματοφύλακα της Ξάνθης.
Έτσι, ο Ουζουνίδης έκανε την πρώτη αλλαγή νωρίς, αφού δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και πέρασε τον Πλατέλλα αντί του Σουάνη. Από την αλλαγή αυτή ήρθε και η πρώτη φάση των φιλοξενούμενων στον αγών, με τον μέσο των ακριτών να κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
Έχασε πέναλτι η Ξάνθη, με δέκα ο Λεβαδειακός
Οι μεγάλες φάσεις, όμως, για τη Σκόντα ήταν στο 61' και στο 77'. Στην πρώτη ο Φλίσκας έβγαλε τη σέντρα και ο Κυριακίδης απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Μαρκόφσκι, ενώ η δεύτερη ξεκίνησε από το 73'. Σε εκείνο το χρονικό σημείο η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι σε πέσιμο του Μαρκόφσκι, έπειτα από μαρκάρισμα του Μεντί, με τον αμυντικό του Λεβαδειακού να αντικρίζει και την κόκκινη κάρτα, μετά από συζητήσεις μερικών λεπτών που είχε ο Βοσκάκης με το
Keywords
Τυχαία Θέματα