Φυλάκιση σε πρώην υπουργό για το σκάνδαλο των βουλευτικών δαπανών

18:05 20/5/2011 - Πηγή: 24wro
Σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών καταδικάστηκε ο βρετανός Έλιοτ Μόρλεϊ...
πρώην υπουργός των Εργατικών. Ο Μόρλεϊ ομολόγησε ότι ζήτησε 30.000 λίρες ως βουλευτικά έξοδα, προκειμένου να αποπληρώσει στεγαστικά δάνεια και υποθήκες που όφειλε.
Τον προηγούμενο μήνα, ο Μόρλεϊ, που είχε διετελέσει υπουργός Αλιείας και αργότερα Περιβάλλοντος την περίοδο 1997-2006, καταδικάστηκε για δύο κατηγορίες λογιστικής απάτης.
Ιδιαίτερα επικριτικός έναντι του Μόρλει εμφανίστηκε ο δικαστής, που έκανε λόγο για «μεγάλη ατιμία» εκ μέρους του, σημειώνοντας ότι «σπίλωσε το όνομα και το χαρακτήρα του».
Πέραν
της δικαστικής ποινής, ο πρώην υπουργός διεγράφη από το Εργατικό Κόμμα, που τον απέπεμψε.
Η υπόθεση προέκυψε όταν ξέσπασε το μεγάλο σκάνδαλο των εξόδων που κάλυπταν με παράνομο τρόπο μέλη της βουλής των κοινοτήτων, που είχε προκαλέσει σάλο στη Μεγάλη Βρετανία.
Πέραν του Μόλεϊ, που είναι ο πρώτος πρώην υπουργός, που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης, άλλοι τρεις πρώην εργατικοί βουλευτές έχουν φυλακιστεί για απάτη, ενώ σύντομα αναμένεται ότι θα γίνει γνωστή η ποινή του Τζον Τέιλορ, πρώην μέλους της Βουλής των Λόρδων και μέλους των Συντηρητικών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος τον Ιανουάριο για το ίδιο αδίκημα.
newscode
Keywords
Τυχαία Θέματα