Φόβοι για αναζωπύρωση της τρομοκρατίας στην Ιταλία

08:30 31/10/2011 - Πηγή: 24wro
Ανησυχία για τυχόν αναζωπύρωση της τρομοκρατίας εκφράζει ο Ιταλός υπουργός...
Εργασίας, Μαουρίτσιο Σακόνι, με αφορμή τη συζήτηση και τις αντιδράσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο Sky Italia, ο Σακόνι τόνισε ότι οι εντάσεις, που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την πρόταση, για αλλαγή του νόμου διέπει το καθεστώς των απολύσεων, μπορεί να τροφοδοτήσουν τον κίνδυνο επιστροφής στην τρομοκρατία.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας
επεσήμανε πάντως, ότι «δεν φοβάμαι για τον εαυτό μου διότι χαίρω προστασίας, αλλά για άτομα που δεν έχουν αστυνομική φύλαξη και θα μπορούσαν να γίνουν στόχος πολιτικής βίας, η οποία στην χώρα μας δεν έχει εντελώς εξαλειφθεί».

Όπως εξήγησε «στην Ιταλία, που γνώρισε 40 χρόνια τρομοκρατίας, υπάρχει σήμερα μια λεκτική, μη οργανωμένη και οργανωμένη βία, που ελπίζω να μην φτάσει και σε δολοφονία. Κάτι που συνέβη, την τελευταία φορά, πριν δέκα χρόνια, με τον μακαρίτη Μάρκο Μπιάτζι, στα πλαίσια μιας δημόσιας συζήτησης που θυμίζει αρκετά την σημερινή».

Απαντώντας στον υπουργό Εργασίας από εκπομπή του Rai Tre, η Σουζάνα Καμούσο, γραμματέας του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, Cgil, παραδέχθηκε ότι «πρόκειται, σαφώς, για ανησυχητικές δηλώσεις» αλλά εξέφρασε την ελπίδα «ο υπουργός να είπε όλα αυτά διότι έχει στα χέρια του στοιχεία και όχι για να μολύνει το γενικότερο κλίμα, που είναι ήδη πολύ δύσκολο».


Keywords
Τυχαία Θέματα