Φωτιά κοντά σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Σουδάν

12:33 27/10/2012 - Πηγή: 24wro
Μικρή εστία πυρκαγιάς ξέσπασε την Παρασκευή κοντά στο μεγαλύτερο...
εργοστάσιο παρασκευής όπλων στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Στη στρατιωτική εγκατάσταση του «Ελ Γιαρμούκ» είχαν σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης διαδοχικές εκρήξεις, με την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας να κατηγορεί το... Ισραήλ πως κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο συμβάν.
Ειδικότερα, ο υπουργός Πολιτισμού και Πληροφοριών του Σουδάν εξαπέλυσε βολές κατά του Τελ Αβίβ, υπογραμμίζοντας ότι η ασιατική χώρα έστειλε αεροσκάφη προκειμένου να καταστρέψουν το εργοστάσιο. Το Ισραήλ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ανταποκριτής του Reuters ανέφερε ότι είδε πυκνό μαύρο καπνό να βγαίνει από τμήμα της εγκατάστασης, χωρίς όμως να ακούγονται εκρήξεις όπως συνέβη πριν από δύο ημέρες. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, με στρατιώτες να εμποδίζουν την πρόσβαση σε όσους δεν διέθεταν ειδική διαπίστευση.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται για δολιοφθορά», εξήγησε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Ahmed Omar.

Στους τέσσερις οι νεκροί από τις επιθέσεις της Τετάρτης

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης της επαρχίας Χαρτούμ, Abderlrahman al-Khidir, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο αριθμός των νεκρών από την... επίθεση της Τετάρτης αυξήθηκε στους τέσσερις, με τη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τις εκρήξεις να προκαλεί σοβαρές ζημιές σε 35 τμήματα της στρατιωτικής εγκατάστασης.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του Σουδάν, Omar al-Bashir, έδωσε εντολή να μεταφερθούν κομμάτια των εγκαταστάσεων για την κατασκευή πυρομαχικών σε περιοχές έξω από κατοικημένες περιοχές.

Τον περασμένο Μάιο, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε ύστερα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε παραθαλάσσια πόλη του Σουδάν, με το Χαρτούμ να κατηγορεί το Τελ Αβίβ ότι κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια. Παρόμοια «χτυπήματα» είχαν σημειωθεί τον Μάιο του 2011 και το 2009, με το Ισραήλ να αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν επιδεινωθεί από τη στιγμή που το Ισραήλ κατηγόρησε επίσημα το Σουδάν ότι υποστηρίζει με όπλα τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Keywords
Τυχαία Θέματα