Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής στην Πάτμο

00:15 28/8/2011 - Πηγή: 24wro
Έχει ήδη συμπληρώσει δέκα χρόνια ιστορίας...
Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, που ξεκίνησε το 2001, εισέρχεται στην δεύτερη δεκαετία της καλλιτεχνικής του προσφοράς, έχοντας πλέον καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες μουσικές καλοκαιρινές διοργανώσεις με ξεκάθαρο στόχο την παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλού μουσικού και πνευματικού περιεχομένου όπως αρμόζει στον ιερό χώρο στον οποίο φιλοξενείται.
Στα 10 χρόνια της ιστορίας του έχει παρουσιάσει πλήθος καλλιτεχνών προσφέροντας στο
κοινό μια εμπειρία εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη μουσική διοργάνωση. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο το Φεστιβάλ γίνεται πόλος έλξης πολυάριθμων επισκεπτών, που θέλουν να γευτούν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των εκδηλώσεων του, αλλά και να απολαύσουν την ομορφιά που προσφέρει το νησί και οι πάντα φιλόξενοι κάτοικοι του.

Στο φετινό πρόγραμμα, που είναι ένας αρμονικός συνδυασμός κλασσικής, θρησκευτικής και έντεχνης μουσικής, θα συναντήσουμε μεσαιωνικά λατρευτικά τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία από το σύνολο παλιάς μουσικής «Sinfonia», Jazz συνθέσεις θρησκευτικού χαρακτήρα αλλά και Gospel, Spirituals, Blues από το Voyage Jazz Quartet, ενώ η Ελένη Πέτα, με τη συνοδεία μικρού οργανικού συνόλου θα ερμηνεύσει ελληνικά και ξένα τραγούδια που αναφέρονται στη Φύση στο πλαίσιο του αφιερώματος στην ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος.

Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, 2-7/9
Keywords
Τυχαία Θέματα