Φάε όπως οι Ολυμπιονίκες: tips που σε κάνουν super!

14:22 14/8/2012 - Πηγή: 24wro

Κορμάρα με… 12.000 θερμίδες την ημέρα είναι ο Michael Phelps, όμως, αν τις καταναλώσεις εσύ, μάλλον παλαιστή του σούμο θα θυμίζεις...
Ωστόσο, υπάρχουν 4 μυστικά στη διατροφή των Ολυμπιονικών, που μπορείς να υιοθετήσεις για να είσαι υγιής και fit!
- Junk food: πίτσες και burgers είναι από τα αγαπημένα των Ολυμπιονικών, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε εμείς οι «κοινοί θνητοί» είναι να τα αποφεύγουμε
εντελώς ή να τα καταναλώνουμε με μέτρο, αφού οι αθλητές καίνε 15 – 20 θερμίδες το λεπτό σε κάθε προπόνηση, κάτι που για εμάς φαντάζει απίθανο!

- Λαχανικά και φρούτα: από τις αγαπημένες ωμές τροφές των αθλητών, δίνουν βιταμίνες και κρατούν μακριά την κρυμμένη ζάχαρη και τις θερμίδες.

- Αυγά: πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, με την προϋπόθεση να κρατάς το ασπράδι και να αποφεύγεις τον κρόκο.

- Καφές: μία κούπα την ημέρα, χωρίς ζάχαρη ή με υποκατάστατο ζάχαρης και λίγο γάλα χαμηλών λιπαρών. Το καφεδάκι τους οι Ολυμπιονίκες το πίνουν το πρωί, μαζί με ένα «γερό» πρωινό.

- Κινόα, μαύρο ρύζι, ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή με σπανάκι, φιλέτο κρέατος, σολωμός, είναι μερικά από τα πιάτα που φιγουράρουν στο γεύμα ή το δείπνο.

- Χυμοί φρούτων και πράσινο τσάι δροσίζουν τους Ολυμπιονίκες, προσφέροντας στον οργανισμό τους πρωτεΐνες και μέσα για αποτοξίνωση.

- Nερό: εδώ δεν υπάρχει tip. Απλά πολύυυ νερό!

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα