Ευρωπαϊκά ΜΜΕ: Φρικτή τραγωδία η έξοδος από το ευρώ

18:32 17/5/2012 - Πηγή: 24wro
Oι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα σε συνάρτηση με το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη...
είναι και σήμερα στο επίκεντρο των σχολίων του ευρωπαϊκού τύπου.

«Ακόμη και μια συντεταγμένη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε καταστροφικές συνέπειες», παρατηρεί η γαλλική Le Monde και επισημαίνει: «Για την ευρωζώνη θα ήταν κατ` αρχήν μια τρομακτική ήττα και ένα
εξοντωτικό πλήγμα στο κύρος του κοινού νομίσματος».

To ρεπορτάζ των Γάλλων δημοσιογράφων συνεχίζει επισημαίνοντας τα εξής: «Για τους Έλληνες θα ήταν μια πιο φρικτή τραγωδία από αυτή που βιώνουν σήμερα.

Δεν έχουν τίποτε να ελπίζουν από μια επιστροφή στη δραχμή. Ακόμη και μια υποτίμηση του νομίσματος κατά 50% δεν θα βελτίωνε το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας, καθώς η χώρα δεν έχει τίποτε να εξαγάγει. Το επίπεδο διαβίωση δεν θα πέσει κατά 20% όπως σήμερα, αλλά κατά 50%. Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και όχι υποτίμηση προκειμένου να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της».

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη σχολιάζουν οι Times του Λονδίνου: «Εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη θα αναγκαζόταν να κάνει όλα εκείνα που θα έπρεπε να κάνει εάν έμενε σε αυτήν. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να μειώσει το κόστος εργασίας, να μεταρρυθμίσει το κοινωνικό κράτος, να φιλελευθεροποιήσει την αγορά εργασίας και να κάνει περικοπές. Τα κράτη της ευρωζώνης θα έπρεπε να προχωρήσουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους προκειμένου να αναπληρώσουν τις απώλειες από το ελληνικό χρέος», υπογραμμίζουν οι Times.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα