Ευρω – συναγερμός για την άνοδο της Χρυσής Αυγής

19:01 24/1/2013 - Πηγή: 24wro
“Εξέχουσα” θέση στη λίστα των ακροδεξιών κομμάτων, η δημοτικότητα των οποίων γνωρίζει διαρκή άνοδο κατέχει η Χρυσή Αυγή...

Πενήντα βουλευτές- μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, προσφεύγουν στον Οργανισμό ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αυξανόμενη άνοδο του δεξιού εξτρεμισμού σε όλη την Ευρώπη.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε Γερμανό Ευρωβουλευτή. Η Χρυσή Αυγή και το ουγγρικό
πολιτικό κόμμα Jobbik, των οποίων τα προγράμματα και η συμπεριφορά τους εξαντλούνται σε ξενοφοβικές, ρατσιστικές και αντισημιτικές πρακτικές, έχουν γνωρίσει μεγάλη αύξηση στη δημοτικότητα τους, εισήλθαν στα εθνικά κοινοβούλια και, πρόσφατα, έγιναν αποδεκτά ως μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπογραμμίζεται στην πρόταση ψηφίσματος.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, τονίζεται, θα πρέπει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του δεξιού εξτρεμισμού που πετυχαίνει άνοδο της δημοτικότητάς του, μέσω της εκμετάλλευσης του φόβου και της ανασφάλειας των πολιτών.

Οι βουλευτές που υπογράφουν την πρόταση ψηφίσματος αναρωτιούνται για το πώς θα πρέπει, πλέον, να συμπεριφερθούν έναντι των μελών αυτών των ακροδεξιών κομμάτων, μέσα στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και στις επιτροπές.

news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα