Έβρεξε σε μια μέρα όσο βρέχει σ’ έναν μήνα!

20:17 28/10/2012 - Πηγή: 24wro
Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρέθηκαν η Ήπειρος, η Θεσπρωτία και η Ηλεία, όπου προκλήθηκαν πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα...
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι θα επεκταθούν σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Πλημμύρες στην Ήπειρο και την Θεσπρωτία – ζημιές στην Ηλεία

Ενδεικτικό της κακοκαιρίας είναι το ότι η ποσότητα νερού που έπεσε μέσα σε ένα 24ωρο στις περιοχές της Ηπείρου ήταν ίση με την βροχή που συνήθως πέφτει σε ένα μήνα!

Σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες πλημμύρισαν στα Ιωάννινα,
το επαρχιακό οδικό δίκτυο κόπηκε σε πολλά σημεία, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό, όπου το ύψος του νερού έφτασε το ένα μέτρο.

Η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 50 κλήσεις για άντληση υδάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ πλημμύρες έχουν σημειωθεί στα χωριά Χαροκόπι και Βασιλική, καθώς και στις περιοχές Λασπότοπος και Βοτανικός.

Μάλιστα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης ματαιώθηκε η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, ύπάρχουνπροβλήματα στην ηλεκτροδότηση και διακόπηκε για περίπου 50 λεπτά ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος για την Super League.

Προβλήματα έχουν προκληθεί και στο νομό Θεσπρωτίας από την υπερχείλιση του Αχέροντα και εντοπίζονται στα χωριά Γλυκή, Ποταμιά, Παραμυθιά και Γαρδίκη, την ώρα που ανεμοστρόβιλος έπληξε την Ηλεία ξηλώνοντας στέγες, ξεριζώνοντας δέντρα και προκαλώντας ζημιές σε θερμοκήπια και καλλιέργειες.

Έντονες βροχές και άνεμοι ως 9 μποφόρ

Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, το φθινοπωρινό σκηνικό, με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους έως 9 μποφόρ, θα συνεχιστεί και την Δευτέρα.

Αναλυτικότερα, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες στο Ιόνιο και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στην Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, καθώς και στην Πελοπόννησο θα είναι έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 - 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 8, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια.

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα