Εβαζε βενζίνη στη μοτοσικλέτα του και χρέωνε το Δήμο

17:03 19/7/2012 - Πηγή: 24wro

Τον τρόπο να κόβει ...τσάμπα βόλτες με τη δική του μοτοσικλέτα είχε βρει...ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου. Γέμιζε το ρεζερβουάρ της από το πρατήριο και χρέωνε την από τριετίας ακινητοποιημένη υπηρεσιακή του Δήμου! «Γιάννης κερνούσε, Γιάννης έπινε», δηλαδή...

Ενημερώθηκε όμως η αστυνομία και αφού ο διευθυντής συνελήφθη, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση
- νόθευση και παράβαση καθήκοντος.

Όπως έγινε γνωστό, ο διευθυντής γέμιζε ...τσάμπα το ρεζερβουάρ της μοτοσικλέτας του από τον Ιούνιο του 2011, αλλά δεν είχε εντοπιστεί νωρίτερα, γιατί ήταν ο αρμόδιος για την ενυπόγραφη έγκριση – έκδοση προμήθειας καυσίμου.

Μόνος του έδινε τις εντολές για τη δαπάνη προμήθειας και μόνος του υπέγραφε για την έκδοσή τους.

Έτσι, βεβαίωνε με ψεύτικα στοιχεία τα έγγραφα κίνηση της ακινητοποιημένης υπηρεσιακής μοτοσικλέτας του Δήμου και εφοδίαζε με καύσιμα τη δική του μοτοσικλέτα.

Μετά τη σύλληψη στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εντολή χορήγησης καυσίμου από το Γραφείο Κίνησης του Δήμου για την υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα, μία απόδειξη από το πρατήριο για τα καύσιμα που είχε βάλει και μία εκτύπωση του πρατηρίου, στην οποία αναγράφονται τα λίτρα καυσίμου που έβαλε και η αξία που αντιστοιχεί σε αυτά.

Επίσης, κατασχέθηκε η άδεια κυκλοφορίας, καθώς και η μοτοσυκλέτα του, ως μέσο διάπραξης του αδικήματος.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η υπηρεσιακή μοτοσικλέτα την οποία χρέωνε βρίσκεται ακινητοποιημένη στο αμαξοστάσιο του συγκεκριμένου Δήμου, τουλάχιστον την τελευταία τριετία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα