Ετοιμάζεται νέο αναπτυξιακό πακέτο από την ΕΕ για την Ελλάδα

16:13 16/3/2012 - Πηγή: 24wro
Το γεγονός έχει μείνει προς το παρόν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας...
Υπό κανονικές συνθήκες, όμως, θα έπρεπε να την μονοπωλεί.
Ο λόγος αφορά στην κυοφορούμενη πρωτοβουλία των Βρυξελλών να ανακοινώσει ένα αναπτυξιακό πακέτο μέτρων και πρωτοβουλιών, αποκλειστικά για την Ελλάδα, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το σκοπό αυτό θα έρθει κατά πάσα πιθανότητα στην Αθήνα ο ίδιος ο πρόεδρος της
Κομισιόν κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για να το παρουσιάσει, καθώς ήταν ένας από τους βασικούς εμπνευστές του. Οπότε αποτελεί και προσωπικό του «στοίχημα».
Μαζί του ασχολείται πάνω από μήνα, ενώ υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε πολύωρη συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο πριν από την προτελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες. Τότε δόθηκαν οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές του νέου προγράμματος, και πάνω σε αυτές δουλεύουν οι υπηρεσίες της Κομισιόν το τελευταίο διάστημα. Το πιθανότερο είναι πως το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στην Αθήνα περί τα μέσα Απριλίου.
Και μπορεί τότε η χώρα να βρίσκεται εν μέσω μιας προεκλογικής περιόδου, όμως, κατ αυτόν τον τρόπο θα δοθεί ένα μήνυμα συνέχειας, που θα πρέπει απ εδώ και στο εξής να διέπει την ελληνική πολιτεία. Τουλάχιστον αυτός θα είναι ένας από τους βασικούς στόχους του κ. Μπαρόζο.
Ωστόσο, εναλλακτικά μελετάται και το ενδεχόμενο της ανακοίνωσης του πακέτου από τις Βρυξέλλες, για να αποφευχθεί κάθε περιττή συζήτηση περί παρέμβασης στην εσωτερική πολιτική σκηνή και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Αυτό όμως απ όλους τους εμπλεκόμενους, θεωρείται, πλέον, «λεπτομέρεια».

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα