Έρευνα σοκ: το αλκοόλ σκοτώνει κυριολεκτικά

08:58 7/5/2012 - Πηγή: 24wro
Πόσοι άνθρωποι αναμένεται να χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας του αλκοόλ τα επόμενα 20 χρόνια; Έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι...
στην Αγγλία και την Ουαλία που θα χάσουν τη ζωή τους πρόωρα εξαιτίας του αλκοόλ τα επόμενα 20 χρόνια θα φτάσουν τους 210.000. Ο πρώην πρόεδρος του Βασιλικού Ιατρικού Κολεγίου και ένας από τους εισηγητές της έκθεσης, Ιαν Γκίλμορ, σχολιάζει πως «είναι απολύτως θέμα της βρετανικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το αλκοόλ στη χώρα και να εμποδίσει την υλοποίηση αυτού του χειρότερου σεναρίου» .

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα μέτρα που ελήφθησαν
στην πρώην Σοβιετική Ένωση την δεκαετία του '80 είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών κατά 1/3 μέσα σε δύο χρόνια, γεγονός που οδήγησε στην πτώση κατά 12% του αριθμού των θανάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται μετά την υπόσχεση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα πατάξει την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, την οποία αποκάλεσε «σκανδαλώδη» και στοιχίζει 2,7 δισεκατομμύρια στερλίνες το χρόνο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από το αλκοόλ και για να μειωθεί αυτό το νούμερο είναι απαραίτητα μέτρα όπως, περιορισμοί στις λιανικές πωλήσεις οινοπνευματωδών ποτών, αύξηση της φορολογίας και απαγόρευση των διαφημίσεων.

Σκεφτείτε τα αυτά την επόμενη φορά που θα το παρακάνετε με την κατανάλωση αλκοόλ.

Queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα