Έρχονται νέες περικοπές και μειώσεις στις τράπεζες

09:11 22/12/2011 - Πηγή: 24wro
Η μια μετά την άλλη οι τράπεζες προχωρούν σε περικοπές λειτουργικών εξόδων, σε μια...
προσπάθεια να εξορθολογίσουν τους ισολογισμούς τους και να μπουν στο πνεύμα των ημερών της κρίσης, έστω και με καθυστέρηση.

Τελευταία προσθήκη, στη σχετική λίστα, η Εθνική. Είχαν προηγηθεί οι υπόλοιποι. Ως γνωστόν, από τα “κεντρικά” της Αιόλου, χτες, έφυγε μια επιστολή προς το Σύλλογο των Εργαζομένων της Εθνικής, με την οποία καλείται έως τα μέσα Ιανουαρίου να προσέλθει σε διάλογο προκειμένου να βρεθούν τρόποι περιορισμού
των λεπτουργικών εξόδων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που “διαβάζουν” πίσω απ αυτή την προσεκτική διατύπωση, την πρόθεση της διοίκησης της ΕΤΕ να μειώσει τους μισθούς. Μπορεί να είναι κι έτσι. Ωστόσο, καλό θα είναι να περιμένει κανείς να ξεκινήσει ο διάλογος για να βγάλει τα τελικά του συμπεράσματα.

Η Τράπεζα Πειραιώς, πάντως, από 1ης Ιανουαρίου προχωρά σε μεσοσταθμική μείωση, κατά 15%, των μισθών, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων τραπεζών, που έκαναν ήδη το ίδιο, ενώ “τρέχει” το πρόγραμμα της οικειοθελούς αποχώρησης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, η Millenium έχει ανακοινώσει μεγάλη εθελουσία, στη οποία στοχεύει να συμμετάσχουν περί τους 70 εργαζομένους, ενώ παράλληλα προχωρά σε εξορθολογισμό του δικτύου των καταστημάτων της με κλείσιμο ορισμένων απ αυτά.

Σημαντικές αποχωρήσεις, σε επίπεδο στελεχών, κυρίως, σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στη Marfin Bank, όπου οι Κύπριοι της Λαϊκής φαίνεται να παίρνουν το “πάνω χέρι” από τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, ενώ τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη συγχώνευση της Alpha Bank με την Eurobank.

Όταν ολοκληρωθεί θα είναι άξια μελέτης η επίπτωση στο εργασιακό του ενιαίου ομίλου...

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα