Έρχονται χιόνια;

15:52 25/2/2012 - Πηγή: 24wro
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένουμε σήμερα, Σάββατο, αλλά και αύριο... Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της χώρας... με πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και πολύ καλή διαύγεια. Μην σας ξεγελά όμως αυτή η κατάσταση.

Σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού από το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας και από τα βόρεια
με κύρια χαρακτηριστικά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας τους θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη,πιθανόν να έχουμε και απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια,αλλά και τις χιονοπτώσεις που από τα ξημερώματα της Τρίτης (28.2) θα κάνουν την εμφάνιση τους ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής προσήνεμης Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα τελευταία τρεξίματα των μετεωρολογικών μοντέλων οι συνθήκες ευνοούν την κάθοδο ακόμα ψυχρότερων αερίων μαζών,σε σχέση με αυτό που περιμέναμε, από την βόρεια Ευρώπη. Σε συνδυασμό με χαμηλό βαρομετρικό που θα σχηματιστεί σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου το κύμα κακοκαιρίας θα έχει πιο έντονο χαρακτήρα με τα φαινόμενα να επικεντρώνονται στα Ανατολικά προσήνεμα (Ανατολική Θράκη,Νότια Χαλκιδική,Σποράδες,Ανατολική Θεσσαλία,Ανατολική Στερεά,Εύβοια,Ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη).
Keywords
Τυχαία Θέματα