ΕΠΟ: Οι λόγοι της μη αδειοδότησης

23:05 21/4/2011 - Πηγή: 24wro
Τα πάντα, πλέον, θα κριθούν από τη δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ...
Ηρακλής και Πανιώνιος εκεί έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες, προκειμένου να πάρουν μέρος και την ερχόμενη περίοδο στο πρωτάθλημα της Super League. Την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη πιθανότατα θα εκδικαστούν
οι υποθέσεις, όπως και του Πανσερραϊκού, ο οποίος επίσης δεν πήρε την άδεια, αλλά έχει ήδη υποβιβαστεί βάσει βαθμολογίας.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι «κυανέρυθροι» δεν αδειοδοτήθηκαν καθώς οφείλουν στους Μπάλαμπαν, Μάχο και Ριέρα με συνέπεια και οι τρεις να μην υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα που έπρεπε να προσκομίσει η ΠΑΕ ενώπιον της επιτροπής. Επίσης, υπήρξαν ελλείψεις αναφορικά με τη δικαστική νομιμότητα της άδειας. Οι διοικούντες και ο νομικός της ΠΑΕ που έχει αναλάβει την υπόθεση παραμένουν αισιόδοξοι για την τελική έκβαση της υπόθεσης.
Στον Ηρακλή η κατάσταση δείχνει πιο πολύπλοκη αφού δεν προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δεν κατέθεσε ισολογισμό και προϋπολογισμό, αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ασφαλιστική ενημερότητα και με τη γνησιότητα δύο αποδείξεων εξόφλησης οφειλών (σε υπάλληλο και ποδοσφαιριστή). Την προσεχή Τρίτη οι οπαδοί του «Γηραιού» οργανώνουν συλλαλητήριο.
Η απόρριψη του φακέλου του Πανσερραϊκού είναι για επουσιώδεις λόγους: για έλλειψη προγράμματος εκπαίδευσης στην ομάδα των νέων και για έλλειψη διπλώματος στον β’ προπονητή. Στον Πανσερραϊκό θεωρούν τους λόγους της απόρριψης ασήμαντους και λένε ότι επρόκειτο για λάθος πληροφορίες από το τμήμα αδειοδότησης.
Σε περίπτωση απόρριψης των εφέσεων του Ηρακλή και του Πανιωνίου, τότε οι δύο ομάδες υποβιβάζονται στη Football League μαζί με τους Αστέρα Τρ., Λάρισα και Πανσερραϊκό που έχουν υποβιβαστεί βαθμολογικά.
Τις θέσεις τους θα πρέπει να πάρουν πέντε ομάδες από τη Football League, με την πρoϋπόθεση ότι πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης. Αν δεν υπάρξει ικανός αριθμός ομάδων, τότε θα δημιουργηθεί αναστάτωση, αφού αυτή η περίπτωση δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς.
Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την πιθανότητα να καταθέσει η Super League προσφυγή κατά της απόφασης της ΕΠΟ ζητώντας να υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια αντί αυτών που έχουν χαμηλή βαθμολογική συγκομιδή.

onsports.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα