Επίθεση Τσιάρτα σε Μαύρο και Βλάχο

21:13 11/10/2012 - Πηγή: 24wro
Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη...
παραχώρησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 την Πέμπτη ο Βασίλης Τσιάρτας.
Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ μίλησε για όλα τα φλέγοντα θέματα του συλλόγου, εξαπολύοντας μύδρους εναντίον του Θωμά Μαύρου και του Βαγγέλη Βλάχου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον τρόπο διοίκησης και δημιουργίας της φετινής ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις μεταγραφές που πραγματοποίησε ο «δικέφαλος».

Ο Τσιάρτας μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι «για φυλακή όσοι υπέγραφαν συμβόλαια
περασμένων ετών».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την έλευση του Έβαλντ Λίνεν: «Θετικό που ήρθε ο προπονητής. Μπαίνουν σε μια σειρά τα πράγματα. Είχαμε επαφή όλο αυτό το διάστημα που ήταν στη Γερμανία και ανταλλάζαμε απόψεις, ενώ τον ενημέρωνα και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Με ρώτησε κάποια πράγματα για την ΑΕΚ και του είπα πως όταν τελειώσει το θέμα, μπορώ να τον βοηθήσω σε ό,τι θέλει. Τον ενημέρωσα για το ρόστερ, γι’ αυτά που κατά τη γνώμη μου χρειάζεται η ομάδα και του είπα πως είμαι στη διάθεσή του για οποιαδήποτε βοήθεια».

Για την ενασχόλησή του με την ΑΕΚ: «Από τις 10 το πρωί ως τις 11 το βράδυ ζούσα την καθημερινότητα της ΑΕΚ. Είναι καλό ο κόσμος να ξέρει τι έγινε γιατί έχουν μιλήσει όλοι οι άλλοι εκτός από μένα. Όταν ήρθα είχε προσληφθεί ήδη ο Βαγγέλης Βλάχος και το επιτελείο του. Μου τηλεφώνησε ο Θωμάς Μαύρος και με κάλεσε να πάω στα Σπάτα. Συστηθήκαμε, βάλαμε κάτω το ρόστερ και συζητήσαμε.

Δεν είχα ενδοιασμούς να αναλάβω. Μου άρεσε η θέση, αλλά το μεγαλύτερο κίνητρό μου ήταν η αίσθηση πως ό,τι είμαι το οφείλω 80% στην ΑΕΚ. Και πρέπει να πω ότι νιώθω παρεξηγημένος από το καλοκαίρι του 2004 κι έπειτα, με κάποια ζητήματα που προέκυψαν τότε για τη λύση του συμβολαίου μου. Χωρίς να επιδιώξω τότε τη λύση του δικαστηρίου, οδηγήθηκα αναγκαστικά εκεί για να διεκδικήσω μόνο τα δεδουλευμένα μου. Αν είχα άδικο, εξάλλου, πώς δικαιώθηκα στο δικαστήριο;

Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που έπαιξα στην Ελλάδα σε επίπεδο Α’ Εθνικής και θεωρούσα χρέος απέναντί της, με όσα έζησα 20 χρόνια στα γήπεδα, να τη βοηθήσω όπως μπορώ. Όταν με κάλεσε ο Θωμάς μου είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε συμβόλαιο. Του είπα ότι δεν χρειάζεται, προτεραιότητα είναι να σώσουμε την ΑΕΚ. Παράτησα τη δουλειά μου, λοιπόν για τρεις μήνες και ήμουν καθημερινά -και χωρίς οικονομικές απολαβές- στα Σπάτα».

Για τις σχέσεις του με τον Ντέμη Νικολαΐδη: «Εγώ δεν είχα κάτι μαζί του. Όλα ξεκίνησαν, νομίζω, από την εποχή Ψωμιάδη. Εκείνος είχε μια κλίση στον Σάντος και δεν είχε καλές σχέσεις με τον Ψωμιάδη. Εμένα, από την άλλη, ο Ψωμιάδης μου φερόταν μια χαρά. Σε καμία ομάδα στον κόσμο δεν υπάρχουν 25 φίλοι. Εκτός γηπέδου δεν είχαμε τις καλύτερες σχέσεις, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν κοιτούσα τίποτα άλλο από το πώς θα νικούσε η ομάδα μου».

Για την κατάσταση που βρήκε στην ΑΕΚ: «Πήρα μια εικόνα χρεών 5 εκατ. ευρώ προς παίκτες και 1,45 εκατ. ευρώ προς μάνατζερ. Συνάντησα μια τραγική κατάσταση. Οι μάνατζερ που έκαν
Keywords
Τυχαία Θέματα