Επίθεση κατά της Οικονομικής Αστυνομίας

10:41 21/12/2012 - Πηγή: 24wro
Με πετροπόλεμο και φωτιές στους κάδους υποδέχθηκαν χθες το πρωί οι καταστηματάρχες...
της Αγίας Βαρβάρας τους αξιωματικούς της Οικονομικής Αστυνομίας που θέλησαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους στα καταστήματα της περιοχής.

Γύρω στα 100 άτομα, κάτοικοι και καταστηματάρχες στην Αγία Βαρβάρα, έκλεισαν με κάδους, τους οποίους πυρπόλησαν, τη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, μόλις αντίκρισαν το κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας

Πληροφορίες που έφταναν στα γραφεία της εξειδικευμένης
υπηρεσίας, ανέφεραν ότι στα μαγαζιά πωλούνται προϊόντα-μαϊμού, καθώς και ότι συντελείται πλήθος παραβάσεων όπως φοροδιαφυγή, μη έκδοση αποδείξεων και άλλες. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τελικά παρουσία των ΜΑΤ, που συνόδευαν τους ελεγκτές αστυνομικούς σε κάθε τους βήμα. Τέσσερις αξιωματικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από επιθέσεις που δέχθηκαν κατά τους ελέγχους.

Από την πρώτη στιγμή, η εμφάνιση του κλιμακίου των αστυνομικών στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, τον κεντρικό δρόμο της Αγίας Βαρβάρας, προκάλεσε την οργή των καταστηματαρχών και των κατοίκων, που στην πλειονότητά τους είναι Ρομά. Τα αίματα άναψαν μόλις οι έλεγχοι ξεκίνησαν, όταν δηλαδή οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας ξεκίνησαν να ζητούν από τους καταστηματάρχες στοιχεία για την έκδοση αποδείξεων και την ενημέρωση των φορολογικών στοιχείων τους. Γύρω στα 100 άτομα, κάτοικοι και καταστηματάρχες, έκλεισαν τη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου με κάδους και άναψαν φωτιές. Κάποιοι μάλιστα πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς.

Μετά το περιστατικό, στο σημείο κατέφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ. Ανδρες της διμοιρίας συνόδευαν αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τελικά οι έλεγχοι. Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν από μαγαζάτορες κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με καρέκλες.

Την ίδια στιγμή, η κυκλοφορία στην Ελ. Βενιζέλου είχε σταματήσει και οι δρόμοι γύρω από αυτήν παρέμειναν κλειστοί. Στο σημείο έφτασε και η Πυροσβεστική για να σβήσει τις φωτιές που έβαλαν οι ντόπιοι στους κάδους.

Καταστηματάρχες ισχυρίζονταν ότι στην πλειονότητά τους τα μαγαζιά λειτουργούν με νόμιμα έγγραφα και δεν υπήρχε λόγος να ελεγχθούν από την Οικονομική Αστυνομία

Οι καταστηματάρχες ισχυρίζονται πως στην πλειονότητά τους τα μαγαζιά έχουν όλα τα νόμιμα έγγραφα και πως δεν... υπήρχε λόγος να ελεγχθούν από την αστυνομία. Ωστόσο, οι έλεγχοι κατέγραψαν παραβάσεις από τα καταστήματα που ελέγχθηκαν χθες. Από την πλευρά της, η Οικονομική Αστυνομία επιμένει ότι οι επιχειρήσεις τέτοιου τύπου θα συνεχιστούν. «Είναι και μια απάντηση σε αυτούς που μας έλεγαν πως η αστυνομία δεν τολμά να ''σπάσει'' το ''άβατο'' της Αγίας Βαρβάρας. Οπως βλέπετε, κάτι τέτοιο δεν ισχύει», είπε στο «Εθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

«Οι έλεγχοι στην περιοχή είναι μια απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να σπάσει το άβατο της Αγίας Βαρβάρας», επεσήμανε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας έρχονται αντιμέτωποι με εξοργισμένους επιχειρηματίες. Τον προηγούμενο Αύγουστο στην Υδρα, οι εικόνες με τους προπηλακισμούς του συγκεντρωμένου πλήθους στο λιμάνι του νησιού αλλά και των ΜΑΤ να συνοδεύουν κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας που πραγματοποιούσαν ελέγχους κατά της φοροδιαφυγής έκαναν τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης. «Στην Αγία Βαρβάρα χθες η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη», σχολίασε με νόημα αξιωματούχος της Κατεχάκη.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα