Επιασαν πάλι αστυνομικό που διακινούσε ναρκωτικά

17:15 17/1/2013 - Πηγή: 24wro
Νέα σύλληψη αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών από συναδέλφους του...
με αποτέλεσμα να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις όλοι όσοι υπηρετούν στη συγκεκριμένη υπηρεσία στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, μετά από απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.!

Το τεράστιο σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με το κύκλωμα ναρκωτικών που λειτουργούσε με την προστασία αστυνομικών και στο οποίο είχε
εμπλακεί ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, φαίνεται ότι δεν πτόησε έναν 45χρονο αρχιφύλακα ο οποίος συνέχισε να διακινεί ναρκωτικά στην περιοχή.

Ανδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου εντόπισαν τον επίορκο αστυνομικό, ύστερα από τη σύλληψη δύο ανδρών οι οποίοι επέβαιναν σε αγροτικό φορτηγό μέσα στο οποίο είχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1 κιλού και 106 γραμμαρίων. Οι δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 620 ευρώ και τρία κινητά, αποκάλυψαν τα στοιχεία του προμηθευτή τους. Ετσι οι λιμενικοί μέσω των κρατουμένων έκλεισαν ραντεβού με τον 45χρονο αρχιφύλακα, με το πρόσχημα ότι ήθελαν να αγοράσουν ναρκωτικά. Τη στιγμή, όμως, που παραλάμβανε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα του πέρασαν χειροπέδες. Κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο σπίτι του οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν 30.700 ευρώ, ένα πιστόλι Tokarev με γεμιστήρα, ένα στιλέτο, καθώς και δώδεκα πλαστά χαρτονομίσματα που εστάλησαν για εξέταση στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Τέλος, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε άμεσα η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης. Παράλληλα, με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου, όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Βόλου μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις!

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, πάντως, επικρατεί αναστάτωση αφού δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση του διοικητή του ίδιου τμήματος για εμπλοκή σε κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης χασίς και ηρωίνης, «εγκέφαλοι» του οποίου φέρεται να ήταν τρεις Αλβανοί. Ο 33χρονος, αφού απολογήθηκε, κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Δεκέμβρη η ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από γιγαντιαία επιχείρηση, εξάρθρωσε κύκλωμα ναρκωτικών που δρούσε σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο και Βόλο και στο οποίο συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί.

madata.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα