Έγγραφες οδηγίες από το κύκλωμα εκβιαστών σε περίπτωση... ανάκρισης!

10:02 20/1/2012 - Πηγή: 24wro
Μέχρι και έγγραφες οδηγίες έφτασε να μοιράσει αρχηγικό μέλος μίας εκ των τεσσάρων ομάδων...
του τοκογλυφικού κυκλώματος της Θεσσαλονίκης, προς τους συνεργάτες του, αλλά και προς τα «θύματα» της συγκεκριμένης οργάνωσης για το τι θα πουν σε περίπτωση που καλούνταν για ανάκριση από την αστυνομία.
Στο κείμενο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το οποίοβρίσκεται και αυτό στα χέρια του Τμήματος Εκβιαστών αναφερόταν: «…Με τον Κ. μας συνδέει
φιλία πολλών ετών. Ότι οικονομικές συναλλαγές είχαμε μεταξύ μας, αλλά και αυτές που μου αναφέρετε είναι νόμιμες. Έχουμε αλληλοεξυπηρετηθεί πολλές φορές μεταξύ μας με επιταγές ευκολίας και μετρητά όταν υπήρχε ανάγκη και από τις δύο πλευρές.
Ποτέ δεν ζητήθηκε τόκος, ούτε από την πλευρά του Κ. αλλά ούτε και από τη δική μου…»

Οι έγγραφες οδηγίες είχαν και ειδικές παρατηρήσεις, όπως: «προσοχή σε ό,τι υπογράψεις», «να επιμείνεις να γράψουν την κατάθεσή σου – να μην είναι προφορική», «να μην ψαρώσεις με τυχόν απειλές που μπορεί να σου κάνουν», «να θυμάσαι ότι είσαι μάρτυρας, όχι κατηγορούμενος»…

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι τουλάχιστον 2.000 επιχειρηματίες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Σέρρες είχαν πέσει θύματα των κυκλωμάτων. Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επιχειρηματία που είχε δανειστεί 450.000 ευρώ με τόκο 10% το μήνα.

Η αρχή του τέλους για το κύκλωμα άρχισε στα τέλη Μαΐου, όταν έγιναν επώνυμες καταγγελίες από τρεις πολίτες. Σύμφωνα με τις αρχές, έγινε αγώνας προκειμένου να πειστούν τα θύματα να καταθέσουν, καθώς το κύκλωμα εκβίαζε και προκαλούσε σωματικές βλάβες στα θύματά του για να πετύχει τους σκοπούς του.
Keywords
Τυχαία Θέματα