Ενδιαφέρον Noble για ενεργειακές έρευνες στην Ελλάδα

10:32 6/1/2012 - Πηγή: 24wro
Η αμερικανική Noble Energy (διενεργεί τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ) έχει εκφράσει...
δια του αντιπροέδρου της ενδιαφέρον για έρευνα και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, σύμφωνα με ενημέρωση του υφυπυπουργού Περιβάλλοντος στον Κ. Παπούλια.

Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των υδρογονανθράκων, όπου μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη με δημόσια έσοδα,
τα οποία τόσο πολύ ανάγκη έχει η χώρα.

Πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει την κατανόηση των ευρωπαίων εταίρων, για την ευαισθησία της σε σχέση με την μεγάλη εξάρτησή της από ιρανικό πετρέλαιο, καθώς οι "27" σχεδόν ομόφωνα έχουν αποφασίσει εμπάργκο.

Όπως δήλωσε ο κ. Μανιάτης, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, το υπουργείο Εξωτερικών και το ΥΠΕΚΑ προσπαθούν με πάρα πολύ προσοχή να χειρισθούν μια πολύ ευαίσθητη κατάσταση, όπου από τη μια υπάρχουν οι ανάγκες της Ελλάδας και από την άλλη η στάση των ευρωπαίων εταίρων.

Ο κ. Μανιάτης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας, για την τροφοδοσία με πετρέλαιο και θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστούν οι αρνητικές αντιδράσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα