Ένας κροίσος, μάστερ των υποδομών στο Επικρατείας της ΝΔ

08:53 26/4/2012 - Πηγή: 24wro
Ένα από τα δυνατά χαρτιά του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ είναι ο...
Σωτήριος Βαχαβιώλος. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στον πολιτικό κόσμο και στους απλούς ψηφοφόρους, ωστόσο για το ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό λόμπι αποτελεί τον master των επιχειρήσεων στον τομέα των υποδομών και χαίρει μεγάλου σεβασμού.

Περιλαμβάνεται μάλιστα στη λίστα μεταξύ των 50 πιο πλούσιων Ελλήνων της Αμερικής με περίπου 360 εκατ. δολάρια περιουσίαδιαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στο διεθνές επιχειρηματικό γίγνεσθαι.
Στην πραγματικότητα, η ΝΔ επιχειρεί με την επιλογή του κ. Βαχαβιώλου να «μιλήσει» στον επιχειρηματικό κόσμο και την ομογένεια με ένα πρόσωπο ιδιαίτερα ισχυρό.

Η φιλία του με τον Αντώνη Σαμαρά

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι ο κ. Βαχαβιώλος είναι νεοεκλεγμένος παμψηφεί πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. στις ΗΠΑ και ένθερμος υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά. Τους δύο άνδρες μάλιστα συνδέει στενή φιλία που μετρά πολλά χρόνια.

Επιστήμων και επιχειρηματίας

O επιχειρηματίας πριν 15 ημέρες βραβεύτηκε στην Ουάσινγκτον, μαζί με άλλους τέσσερις ομογενείς, από το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο για την επιτυχημένη εταιρεία του «Mistras Group». Ο Σωτήρης Βαχαβιώλος έχει εκδώσει πάνω από εκατό συγγράμματα στον κλάδο της επιστήμης του και έχει τιμηθεί με πολλές επαγγελματικές διακρίσεις από άκρου σε άκρο της Γης

Γεννήθηκε το 1946 στο Μυστρά Λακωνίας. Το 1966 πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες για σπουδές στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Φέιρλεϊ Ντίκσον στο Νιου Τζέρσι και συνέχισε με διδακτορικό στο Columbia University, ενώ είχαν προηγηθεί μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε ως ερευνητής σε αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και το 1978 ίδρυσε την εταιρεία Physical Acoustics Corp., η οποία μετονομάστηκε σε Mistras Group Inc. και παρέχει υπηρεσίες πρόβλεψης για την ασφάλεια και τη φθορά γεφυρών και αυτοκινητοδρόμων.

Το 2009 η εταιρεία του εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η εταιρεία του έχει πλέον 3.000 προσωπικό, 68 γραφεία σε όλον το κόσμο και δραστηριοποιείται σε θέματα υποδομών, τεχνολογίας και περιβαλλοντολογικής ασφάλειας.

Το «άγγιγμα του Μίδα»

Πρόκειται για την επιχείρηση που εισήγαγε την χρήση ανιχνευτών και πληροφορικής για την αποτροπή καταστροφών όπως εκείνη που προκλήθηκε πριν χρόνια στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Three Mile Island, η καθίζηση του αμερικανικού αυτοκινητοδρόμου I-35, η κατάρρευση της σκεπής του Αεροδρομίου Ντε Γκωλ στο Παρίσι και άλλες μεγάλης έκτασης καταστροφές. Οι ανταγωνιστές του αναφέρουν συχνά ότι είναι από τους ελάχιστες Έλληνες που έχουν στην κυριολεξία το άγγιγμα του Μίδα κατορθώνοντας να αυξάνει κάθε χρόνο τα κέρδη της επιχείρησης του.

Το 2011 η εταιρεία εμφάνισε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 24% δηλαδή 17 εκ. δολ., πλησιάζοντας τα 89 εκ. έναντι 72 εκ. το 2010. Αντίστοιχα, τα κέρδη πρ
Keywords
Τυχαία Θέματα