Ένας επιχειρηματίας ετών 17

09:23 2/11/2012 - Πηγή: 24wro
Στα 12 του χρόνια έμαθε μόνος του να γράφει κώδικες και να δημιουργεί προγράμματα για το...
διαδίκτυο. Σήμερα στα 17 του έχει τη δική του εταιρεία και έχει καταφέρει το ακατόρθωτο: να μαζέψει 300.000 δολάρια για να αναπτύξει τη δική του εφαρμογή για το iPhone. Ο Nick D’Aloisio δημιούργησε μια εφαρμογή η οποία συμπυκνώνει τα κείμενα των ειδήσεων σε τρεις παραγράφους, για να χωρούν στην οθόνη του κινητού, προσθέτοντας
παράλληλα το σύνδεσμο που οδηγεί στις σελίδες που τις φιλοξενούν. Η εφαρμογή ονομάζεται Summly, ήδη την έχουν κατεβάσει 150.000 χρήστες και η Apple την επέλεξε ως «εφαρμογή της εβδομάδας». Ο ίδιος δηλώνει ότι σχεδίασε τη Summly γιατί ένιωθε ότι η γενιά του έχει γυρίσει την πλάτη στην παραδοσιακή ενημέρωση.

Το Νοέμβριο του 2011 η Horizons Ventures από το Χονγκ Κονγκ χρηματοδότησε το σχέδιο του 16χρονου τότε Νικ: είναι η πρώτη φορά που ένας έφηβος κατάφερε να πάρει χρηματοδότηση -και μάλιστα τόσο γενναία- από διεθνές επενδυτικό κεφάλαιο. Ήδη ο 17χρονος Βρετανός έφτιαξε τη δική του εταιρεία και συνεργάζεται με ειδικούς στο Λονδίνο καθώς και με το ερευνητικό ινστιτούτο του Στάνφορντ. Ο Νικ δηλώνει ότι είναι ένα κανονικό παιδί, με τους φίλους του, τις παρέες του και την αγαπημένη του. Απλά αντί κάθε μεσημέρι να γυρίζει από το σχολείο στο σπίτι, αυτός επιστρέφει στο σπίτι από τη δουλειά.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα