Ενας Ελληνας υποψήφιος δήμαρχος στη Ν. Υόρκη

06:57 13/12/2012 - Πηγή: 24wro

Η οικογένειά του μετά τον πόλεμο έφυγε από τη Νίσυρο για να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ...

Σήμερα ο Τζον Κατσιματίδης δεν είναι μόνο ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στις ΗΠΑ, αλλά και ο άνθρωπος που ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Ο 64χρονος Κατσιματίδης είναι ο ιδρυτής και ο επικεφαλής του Red Apple Group,
της Gristedes Foods, της United Refining Company και της εφημερίδας Hellenic Times. Η περιουσία του ανέρχεται στα 3 δις. δολάρια και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes είναι ο 132 πλουσιότερος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, η Red Apple Group συμπεριλαμβάνεται στις 100 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, με κύκλο εργασιών 3,8 δις. δολαρίων και 7.600 εργαζόμενους.

Ο Κατσιματίδης μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και παράτησε τις σπουδές του στο κολλέγιο για να ανοίξει το 1971 το πρώτο του μανάβικο στο Μανχάταν. Στη συνέχεια δημιούργησε το πρώτο σούπερ μάρκετ Red Apple και το 1986 εξαγόρασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Gristedes. Η United Refining Company υπήρξε μια ακόμα επένδυση του Κατσιματίδη, αυτή τη φορά στην αγορά πετρελαιοειδών.

Ο ίδιος δεν έχει κρύψει τις πολιτικές του φιλοδοξίες και πιο συγκεκριμένα την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία της Νέας Υόρκης. Όπως δήλωσε στα αμερικανικά ΜΜΕ θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος την προεκλογική του καμπάνια και θα έχει τη στήριξη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα