Ένας ακόμα ελληνικός ποταμός μολύνεται

17:50 9/5/2011 - Πηγή: 24wro
Σε δεξαμενή αποβλήτων μοιάζει να μετατρέπεται ο ποταμός Αλφειός, ο ...σημαντικότερος ποταμός της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με πηγές, διαπιστώθηκε πρόσφατα ότι τμήματα του ποταμού σε Αρκαδία και Ηλεία συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων, βαρέων μετάλλων και ενώσεων θείου.
Οι επιστήμονες φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα. Σημαντική πηγή ρύπανσης του ποταμού φαίνεται να είναι η καύση του λιγνίτη που πραγματοποιείται στη Μεγαλόπολη καθώς και η τέφρα από την επεξεργασία. Στις περιοχές της Ηλείας οι πηγές ρύπανσης είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό τα ελαιουργεία και τα αστικά απόβλητα.
Να σημεωθεί ότι ο ποταμός Αλφειός υπήρξε κατά την ελληνική μυθολογία ένας από τους θεοποιημένους ποταμούς των αρχαίων Ελλήνων, που λατρευόταν κυρίως στην Ηλεία, τη Μεσσηνία και την Αρκαδία, ακριβώς δηλαδή από τις περιοχές που περνά και σήμερα. Φερόταν ως γιος του Ωκεανού και της Τηθύας απόγονος του Ήλιου. Κάποτε σκότωσε τον αδελφό του Κέρκαφου και τον καταδίωξαν οι Ερινύες. Φτάνοντας στον ποταμό Νύκτιμο έπεσε μέσα και πνίγηκε από τότε ο ποταμός πήρε το όνομα του. Ο Όμηρος τον αποκαλεί "ΙΕΡΟΝ ΡΟΟΝ ΑΛΦΕΙΟΙΟ"!

newsbomb.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα