Ενα ταξί, ο 007 και η βασίλισσα

00:07 31/7/2012 - Πηγή: 24wro

Η κινηματογραφική πορεία του βραβευμένου με Οσκαρ σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ, ο οποίος είχε...

την καλλιτεχνική διεύθυνση της τελετής έναρξης των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, αποτελούσε εγγύηση για το τέλειο δέσιμο ήχου και εικόνας. Οπως και συνέβη στη γεμάτη ρυθμό και μουσική φαντασμαγορική τελετή.
Το εντυπωσιακά σκηνοθετημένο βίντεο που «έδεσε»
την τηλεοπτική κάλυψη (ξεπέρασαν το 1 δισ. οι τηλεθεατές) της τελετής έναρξης των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων με αυτήν που έζησαν οι 80.000 θεατές του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου ήταν ένα οδοιπορικό στην επαρχία της Αγγλίας διανύοντας τον Τάμεση, ενώ το έναυσμα για την έναρξη της τελετής έδωσε ο πρώτος βρετανός νικητής του ποδηλατικού Γύρου της ΓαλλίαςΜπράντλεϊ Γουίγκινς χτυπώντας τη μεγαλύτερη αρμονικά συντονισμένη καμπάνα του πλανήτη!
Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου είχε στηθεί ένα σκηνικό καλοκαιρινής βρετανικής επαρχίας παλαιότερων αιώνων, όπου γινόταν αναφορά και στην ανακάλυψη των σύγχρονων ομαδικών αθλημάτων, όπως το κρίκετ, το ράγκμπι και το ποδόσφαιρο. Ο Ντάνι Μπόιλ μεταμόρφωσε σε χρόνο-ρεκόρ την καταπράσινη βρετανική εξοχή στο γκρίζο αστικό τοπίο της Βιομηχανικής Επανάστασης. Από τα γιγάντια αμόνια σφυρηλατήθηκαν οι πέντε ολυμπιακοί κύκλοι που ανέβηκαν στον ουρανό του γηπέδου και «έδεσαν» με αυτόν τον τρόπο το χθες με το σήμερα.
Στο επόμενο βίντεο (παραγωγής BBC) πρωταγωνιστούσε ένα... λονδρέζικο ταξί απ' το οποίο εξήλθε ο πιο πρόσφατος Τζέιμς Μποντ, ο ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος παρέλαβε τη βασίλισσα Ελισάβετ από το Μπάκιγχαμ και πετώντας πάνω από τα αξιοθέατα του Λονδίνου την οδήγησε επάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο στο οποίο το δίδυμο υποτίθεται ότι «προσγειώθηκε» με αλεξίπτωτο!
Ακολούθησαν η αλλαγή σκηνικού υπό τους ήχους της μουσικής του Μάικ Ολντφιλντ και η παρουσίαση των επιτευγμάτων της βρετανικής παιδικής λογοτεχνίας και ιατρικής περίθαλψης και των οσκαρικών «Δρόμων της φωτιάς» του Βαγγέλη Παπαθανασίου, στην οποία συμμετείχε και ο διάσημος κωμικός Ρόουαν Ατκινσον, ο οποίος υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μπόιλ προσέφερε μερικές στιγμές γέλιου. Γεμάτη μουσική ήταν και η συνέχεια με ένα ποτ πουρί από το οποίο πέρασαν οι μεγαλύτεροι σύγχρονοι μύθοι, όπως οι Beatles, οι Rolling Stones, οι Queen, o Ντέιβιντ Μπάουι, οι Sex Pistols και άλλοι.
Οδεύοντας προς το φινάλε της τελετής, για την οποία ο Μπόιλ έγραψε στο Twitter ότι «είμαι περήφανος που είμαι Βρετανός», εμφανίστηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης Ντέιβιντ Μπέκαμ οδηγώντας ένα ταχύπλοο το οποίο μετέφερε τη φλόγα προς το Ολυμπιακό Στάδιο. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή για όσους δεν είναι πια κοντά μας και στη συνέχεια το τραγούδι «Nearer my God to thee», το οποίο έπαιζε η μπάντα του «Τιτανικού» ενώ βυθιζόταν.
Κατά την παρέλαση των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες του Λονδίνου κορυφώθηκε η αγωνία για το ποιος θα είναι ο αθλητής ή η αθλήτρια που θα ανάψει τη φλόγα. Φαβορί θεωρούνταν ο πρώτος αθλητής που έτρεξε το μίλι σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά,
Keywords
Τυχαία Θέματα