Έκτακτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής εν μέσω ισχυρών πιέσεων

11:21 14/9/2011 - Πηγή: 24wro
Υπό την πίεση των καταιγιστικών εξελίξεων και ενώ συζητείται καθημερινώς...
πλέον το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης η κυβερνητική επιτροπή, ενώ λίγη ώρα αργότερα θα ακολουθήσει η τηλεδιάσκεψη μεταξύ της κυρίας Αγκελα Μέρκελ, του κ. Νικολά Σαρκοζί και του κ. Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», αντικείμενο των συζητήσεων
των τελευταίων ημερών είναι η διογκούμενη δυσπιστία έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, σε συνδυασμό με το ευρύτερο πρόβλημα της ευρωζώνης και υπό το πρίσμα αυτό αναμένεται ότι η κυβερνητική επιτροπή θα κληθεί να λάβει αποφάσεις σε δύο άξονες:

Κατ' αρχάς την άμεση ανακοίνωση νέων παρεμβάσεων, μέτρων ή αποφάσεων που αφορούν την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου και εν συνεχεία την προώθηση και νέου κύματος μεταρρυθμίσεων ή αλλαγών, που θα πείσουν την τρόικα για την διάθεση και την ικανότητα της κυβέρνησης να παραμείνει στην τροχιά προς την υλοποίηση των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυβερνητική Επιτροπή είναι ένα σχετικά στενό κυβερνητικό όργανο, όπου μετέχουν κορυφαίοι υπουργοί, με ειδικό βάρος στο κόμμα. Συγκεκριμένα μετέχουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης και Χρήστος Παπουτσής.
Keywords
Τυχαία Θέματα