ΕΚΡΗΞΗ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

15:31 30/10/2011 - Πηγή: 24wro

Δεν τέθηκε ακόμη σε ισχύ η ανακωχή μεταξύ της Χαμάς και της Ισραηλινής πλευράς που πρότεινε... η Αίγυπτος έπειτα και από το θάνατο χθες και σήμερα, από τα πυρά των Ισραηλινών, εννέα Παλαιστινίων και στη συνέχεια ενός Ισραηλινού πολίτη από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν... από τη Λωρίδα της Γάζας. Η κατάσταση στην περιοχή θεωρείται
για ακόμη μια φορά εύφλεκτη. Λίγες μόνο ημέρες έπειτα και από την ανταλλαγή κρατούμενων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, η βία ξέσπασε για άλλη μια φορά στην περιοχή.
Η ισραηλινή αεροπορία επιτέθηκε χθες εναντίον στρατοπέδων ένοπλων ομάδων σκοτώνοντας πέντε ανώτατα στελέχη της Ισλαμικής Τζιχάντ, ενώ σε άλλες ισραηλινές επιθέσεις που ακολούθησαν σκοτώθηκαν ακόμη τέσσερις ένοπλοι σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Αιτία ήταν οι επιθέσεις με ρουκέτες από την περιοχή εναντίον του Ισραήλ. Από την πλευρά τους οι παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας προέβησαν σε αντίποινα ρίχνοντας τουλάχιστον 30 ρουκέτες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ισραηλινός πολίτης στην πόλη Άσχκελον και να τραυματιστούν άλλοι δύο. Το Ισραήλ έδωσε εντολή να μείνουν σήμερα Κυριακή τα σχολεία κλειστά και συνέστησε στους πολίτες που ζουν σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη Λωρίδα της Γάζας να μείνουν μέσα στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας. Νωρίτερα η Αίγυπτος, που είχε διευθετήσει και την ανταλλαγή κρατουμένων, δήλωσε ότι διασφάλισε ανακωχή μεταξύ των δύο μερών. Ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει τεθεί ισχύ. Εκπρόσωπος της Ισλαμικής Τζιχάντ δήλωσε ότι "δεν υπάρχει περίπτωση για ανακωχή" έπειτα και από το θάνατο των ηγετικών στελεχών της και κάλεσε σε αντίποινα κάτι που επιδοκίμασαν και μικρότερες ένοπλες οργανώσεις της περιοχής. Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία το Ισραήλ ζήτησε τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας για τον τερματισμό των επιθέσεων εναντίον του. "Δεν θέλουμε να αναμετρηθούμε με τους Παλαιστίνιους, και δεν θέλουμε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε να βομβαρδιζόμαστε με ρουκέτες χωρίς να μπορούμε να απαντήσουμε" δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβινγκορ Λίμπερμαν,ο οποίος απείλησε για σοβαρές συνέπειες χωρίς ωστόσο να προσδιορίσεις ποιες θα είναι αυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμπλοκή της Χαμάς σε αυτές τις εξελίξεις, αν και οι ηγέτες της οργάνωσης εξέφρασαν την οργή τους για τους βομβαρδισμούς της ισραηλινής αεροπορίας.


Keywords
Τυχαία Θέματα