Εκλογές 2012: Το εκλογικό θερμόμετρο, οι τάσεις και τα όπλα

23:47 27/4/2012 - Πηγή: 24wro
Μπορεί οι εκτιμήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων να διαφέρουν για το εκλογικό τους στάτους αυτή την στιγμή...
ωστόσο οι βασικές διαπιστώσεις για τις κατευθύνσεις φαίνεται να είναι ίδιες.

Διαφαίνονται πλέον καθαρά τα όπλα που θα επιστρατεύσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το τελευταίο καυτό 7ήμερο που αρχίζει.

Η ΝΔ δείχνει , σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb, να »καθαρίζει» μια αυξητική τάση με φόντο, υπό προϋποθέσεις . Το 30%, επιχειρεί
να εδραιώσει την διείσδυσή της στον συντηρητικό χώρο – με όλα τα παρακλάδια του- αξιοποιώντας το »όπλο» της ασφάλειας των λεγόμενων νοικοκυραίων. Εξού και η αναλυτική παρουσίαση σχετικού προγράμματος με περιπολίες, κάμερες, ενίσχυση ενστόλων κλπ.

Αυτό μαζί με το ζωντανό »όπλο» που λέγεται Καραμανλής προσφέρουν στον κ. Σαμαρά μια »συσκολητική ουσία» για »χτίσιμο» μέσα στην μεγάλη δεξαμενή των νοικοκυραίων του ευρέως συντηριτικού χώρου μια γερή ανοδική τάση που μπορεί να μετατραπεί σε εκλογικό ποσοστό.

Απ’ την άλλη στο ΠΑΣΟΚ, αισθάνονται ένα «κόλλημα» απήχησης, αν και επισήμως δεν λένε κάτι τέτοιο. Επιχειρείται η ενεργοποίηση διαφόρων συσπειρωτικών τρικ που υπό προϋποθέσεις ελπίζουν ότι κάτι θα του προσθέτουν.

Αυτό γίνεται κυρίως με το βλέμμα στην ΔΗΜΑΡ, αλλά ένα τμήμα της όποιας ωφέλειας εξισορροπείται από την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξού και το μπαράζ σήμερα κατά του ΣΥΡΙΖΑ πατώντας πάνω στην θέση του κ. Τσίπρα για την ενδεχόμενη αξιοποίηση των ψήφων του κ. Καμμένου αν υπάρξει θέμα κυβέρνησης…

Ηταν βούτυρο στο ψωμί του κ. Βενιζέλου και πόνταρε αμέσως στα αντιδεξιά αντανακλαστικά παλαιών του ψηφοφόρων που είχαν στραφεί στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Βενιζέλος θα ποντάρει και στο θέμα του ντιμπέητ αλλά μάλλον δεν έχει απήχηση ως θέμα στην κοινωνία . Εκτιμούν ότι θα ξεφουσκώσει γρήγορα. Η αμηχανία από το μη »ξεκόλλημα» της συσπείρωσής του , αναγκάζει τον κ. Βενιζέλο να βγάλει στο …σεργιάνι και κορυφαία στελέχη, κάτι που αρχικά δεν ήθελε το επιτελείο του…

Οι τάσεις και για τα δύο κόμματα έχει διαμορθωθεί , αλλά όπως λένε παλαιοί αναλυτές τις τελευταίες ημέρες – ιστορικά και δημοσκοπικά – καταγράφονται »ανακατώματα».

Οι εκτιμήσεις είναι μέρα τη μέρα…

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα