Εκλογές 2012: Οι 4 πιο εκνευριστικές φυλές ψηφοφόρων (και τι θα κάνει η καθεμία σήμερα) -ανεξαρτήτως κόμματος

11:23 6/5/2012 - Πηγή: 24wro
Σε μια περίοδο όπου η οικονομική και γενικότερη τύχη της χώρας κρέμεται από μια λεπτή, κόκκινη κλωστή...
ανάμεσα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο των εκλογέων υπάρχουν κάποιοι φασόν ανθρωπότυποι οι οποίοι μένουν απαράλλαχτοι από εκλογική σε εκλογική διαδικασία σαν να είναι εμποτισμένοι με φορμόλη. Είναι τα τέσσερα, "παντός καιρού", διαφορετικά είδη των Ελλήνων ψηφοφόρων με το ανάλογο, προς αποφυγή, attitude.

1. Οι απόντες
Έχουν σηκώσει τα χέρια τους ψηλά στο θέμα πολιτική, καθώς νιώθουν βαθύτατα ότι κανένα κόμμα, όπως και κανένας πολιτικός αρχηγός, όχι μόνο δεν τους αντιπροσωπεύει,
αλλά δεν είναι και ικανός να σταθεί στα έδρανα της Βουλής. Και αυτή η άποψη είναι καθόλα σεβαστή, αν σταθείς μόνο σε αυτή. Όμως, οι απόντες βρίσκουν στεγανά σε κάθε πολιτική απόφαση ως ξεροκέφαλοι ξερόλες, ανεξαρτήτως της κομματικής προέλευσής της και την οποία αντιμετωπίζουν ως ένα κομμάτι ελβετικού έμενταλ, διάσπαρτου με τρύπες. Ως επακόλουθο των προαναφερθέντων οι απόντες δεν ταυτίζονται με κανένα κόμμα, γιατί γνωρίζουν τα πάντα για όλα τα κόμματα. Σε -ελάχιστες- στιγμές αδυναμίας δείχνουν ένα μίνιμουμ συμπάθειας (που ποτέ δεν μεταφράζεται σε ψήφο) στους νεοεμφανιζόμενους ή τους υποψήφιους-αουτσάιντερ των εκλογών γιατί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τους αποδομήσουν.
Αν η μέρα της εκλογικής διαδικασίας είναι ηλιόλουστη, αγκυροβολούν στα καφέ ή οργανώνουν μίνι εκδρομές στον τόπο καταγωγής τους και επιχειρηματολογούν με τον πλέον αφοριστικό τρόπο στους συγγενείς τους για ποιο λόγο προτίμησαν την αποχή από την ενεργή συμμετοχή. Είτε στο κλεινόν άστυ είτε εκτός, η Κυριακή των εκλογών είναι μια καλή αφορμή να ανανεώσουν το status τους στο Facebook και να επιδοθούν σε ένα μαραθώνιο φωτογραφιών στο Ιnstagram. τουϊτάροντας τις προβλέψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα ως μέντιουμ με κληρονομικό χάρισμα και βάλε.
Tι θα δήλωναν στο exit-poll έξω από το εκλογικό κέντρο: "Δεν ξέρω, δεν απαντώ" (αν και δεν σκοπεύουν να πατήσουν ποτέ το πόδι τους σε κανένα εκλογικό κέντρο).
Αν ήταν application στο iPhone θα ήταν: Tα "Αngry Birds".
Yπάρχει αντίδοτο για αυτούς: Τουλάχιστον, ετήσια υπνοθεραπεία για τη σημασία του συμμετέχειν στην εκλογική διαδικασία.

2. Οι σκανδαλολάγνοι
Ταυτίζονται 100% με το πρόσωπο του αρχηγού της παράταξής τους και εγκυμονούν ένα τσουνάμι κατηγοριών στον κραταιό, εκλογικό αντίπαλο του "ηγέτη" τους.
Ο τελευταίος είναι ο δικός τους άνθρωπος -τον αποκαλούν πάντοτε με το μικρό του όνομα, σαν είναι ο πρώτος ξαδερφός τους- αυτός που δυνητικά θα βολέψει τουλάχιστον ένα συγγενή τους, ικανοποιώντας το πελατειακό όραμα μιας Χ θεσούλας σε ένα Ζ οργανισμό που βράζει στο DNA τους.
Το πολύπαθο δημόσιο είναι αυτοσκοπός της ερωτικής επαφής τους με την κάλπη, αλλά και ο τόπος όπου οι "άλλοι" μεγαλούργησαν σε ένα ρεπερτόριο σκανδάλων-βολέματος τα οποία οι ίδιοι ισχυρίζονται πως γνωρίζουν από πρώτο χέρι, αλλά κατ' ουσίαν εποφθαλμιούν παράφορα. Εκτός από το να γίνουν "χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη", τo κυριότερο χαρακτηριστικό
Keywords
Τυχαία Θέματα