Έκλεβαν οχήματα και τα έκαναν ανταλλακτικά σε τρακαρισμένα

08:16 2/1/2012 - Πηγή: 24wro
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δρούσε από τα μέσα του έτους 2010, τα μέλη...
της οποίας έχουν διαπράξει σωρεία κλοπών αυτοκινήτων, τα οποία αποσυναρμολογούσαν και χρησιμοποιούσαν τα εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά τους για επισκευή τρακαρισμένων αυτοκινήτων, που διέθεταν μετά προς πώληση.

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 27 και 34 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες αγόραζαν σε πολύ χαμηλές
τιμές εκτενώς τρακαρισμένα αυτοκίνητα (Ι.Χ. φορτηγά, τζιπ και Ι.Χ.Ε).

Στη συνέχεια, ο συνεργός τους, με τη συνδρομή αγνώστων λοιπών δραστών, αφαιρούσε οχήματα ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος από διάφορες πόλεις της χώρας , τα οποία μετέφερε ο ίδιος στην πόλη του Βόλου. Ακολούθως, οι δύο συλληφθέντες αποσυναρμολογούσαν το κλεμμένο όχημα και επισκεύαζαν εξαρχής τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα, τοποθετώντας σ’ αυτά κάθε εξάρτημα-ανταλλακτικό του κλεμμένου οχήματος. Τα επισκευασμένα αυτοκίνητα τα μετέφεραν προς πώληση σε μάνδρα πώλησης αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, εξαπατώντας με αυτόν τον τρόπο τους μελλοντικούς αγοραστές.

Στο χώρο εργασίας του 27χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία είχαν κλαπεί από τη Νίκαια Αττικής και τη Λιβαδειά Βοιωτίας, το τελευταίο 10ήμερο. Στο χώρο βρέθηκαν επιπλέον δύο τρακαρισμένα αγροτικά αυτοκίνητα ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος με τα αφαιρεθέντα αυτοκίνητα, προκειμένου να τοποθετηθούν σ’ αυτά τα ανταλλακτικά μέρη των κλαπέντων οχημάτων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες έχουν προβεί σε αποσυναρμολόγηση-επισκευή και πώληση τουλάχιστον 8 ακόμη κλαπέντων οχημάτων. Τα αφαιρεθέντα οχήματα κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους παθόντες. Από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες. Ερευνάται η συμμετοχή και του ιδιοκτήτη της μάνδρας αυτοκινήτων στην εγκληματική οργάνωση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα