Εκλεισε το μπλογκ 9χρονης που κατήγγειλε τα σχολικά γεύματα

19:27 15/6/2012 - Πηγή: 24wro
Στο κλείσιμο του δημοφιλούς μπλογκ της αναγκάστηκε να προβεί μία 9χρονη μαθήτρια από την Σκωτία...
που κατήγγελλε το κακό φαγητό που τους σερβίρουν στο δημόσιο σχολείο της, ανεβάζοντας φωτογραφίες των (φτωχών) γευμάτων στο Διαδίκτυο. Το μπλογκ NeverSeconds της Μάρθα Πέιν από την πόλη Αργκάιλ, το οποίο ανέστειλε την λειτουργία του μετά από περίπου δυο μήνες διαρκών αναρτήσεων.

Η μαθήτρια δημοτικού δεν άντεχε να τρέφεται άλλο με ανθυγιεινά, για την
ηλικία της, τρόφιμα - στην πλειοψηφία τους «τζανκ φουντ», δηλαδή χάμπουργκερ, πίτσες, κροκέτες από πατάτα και κέικ τύπου μάφιν - και με τη βοήθεια του πατέρα της δημιούργησε, στα τέλη Απριλίου, το μπλογκ στο οποίο μεταφέρει φωτογραφίες από τα σχολικά γεύματα.

«Την Πέμπτη το πρωί, στο μάθημα των Μαθηματικών, ήρθε ο διευθυντής και μου ζήτησε να τον ακολουθήσω στο γραφείο του. Εκεί μου ανακοίνωσε πως θα έπρεπε να σταματήσω να ανεβάζω άλλες φωτογραφίες από αυτά που τρώμε στο σχολείο επειδή το μπλογκ μου έγινε πρωτοσέλιδο σε μια εφημερίδα», έγραψε η Μάρθα στο τελευταίο «ποστ» του μπλογκ της. Και πρόσθεσε: «είμαι στεναχωρημένη που δεν θα έχω την ευκαιρία να ανεβάσω κι άλλες φωτογραφίες. Θα μου λείψει να μοιράζομαι μαζί σας τα γεύματα του σχολείου και να τα βαθμολογώ, όπως επίσης θα μου λείψουν οι φωτογραφίες που μου στέλνετε εσείς με τα δικά σας σχολικά γεύματα».

Μερικές από τις αναρτήσεις της κυκλοφόρησαν και μέσω δημοφιλών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook και Twitter με αποτέλεσμα το μπλογκ να είχε ημερήσια επισκεψιμότητα 40.000 ατόμων, ενώ συνολικά 2 εκατ. αναγνώστες έχουν δει τις φωτογραφίες της μικρής Μάρθα.

Στον αγώνα της είχε συνδράμει, με μήνυμα συμπαράστασης κι ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ Τζέιμι Ολιβερ που με τις εκπομπές τους και τις συζητήσεις του με υπουργούς Παιδείας στη Βρετανία είχε καταφέρει να αλλάξει την ποιότητα των τροφίμων στα κυλικεία των Βρετανικών σχολείων. Ο σεφ έστειλε ηλεκτρονική μήνυμα στον πατέρα της όπου έγραφε «Σοκαριστικό μπλογκ αλλά εμπνέει. Προχωρήστε έτσι. Με πολλή αγάπη, Τζέιμι».

tovima.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα