Έκλεισε... στη Eurobank η Proton Bank

02:00 13/7/2013 - Πηγή: 24wro


Ανακοινώθηκε η πώληση της...

Proton Bank στη Eurobank όπως είχε αποφασίσει το απόγευμα της Παρασκευής το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Στη διαγωνιστική διαδικασία, πέραν της Eurobank έλαβαν μέρος και χρηματοοικονομικοί επενδυτές, ωστόσο μόνο η Eurobank κατέθεσε δεσμευτική προσφορά
συμβατή με τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι προσφορά κατέθεσε και το αμερικανικό fund Monarch Alternative Capital, η πρότασή του οποίου ωστόσο δεν ήταν ανταγωνιστική.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΤΧΣ και η Eurobank θα συνεργαστούν με στόχο να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.

Η Rothschild ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ για την εν λόγω συναλλαγή.

Σήμερα αναμένεται να αποφασίσει το ΤΧΣ για την τύχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για το οποίο φαβορί θεωρείται επίσης η Eurobank, η οποία υπερέχει των ΕΤΕ, Alpha Bank και Πειραιώς, βάση του κριτηρίου των συνεργιών.

Με την απόκτηση των TT και Proton Bank, η Eurobank ισχυροποιείται σημαντικά, σε επίπεδο ρευστότητας και δικτύου, διευκολύνοντας τις διαδικασίες μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησής της το φθινόπωρο.

blog.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα