Έφτασαν στο Ελ. Βενιζέλος οι Έλληνες ακτιβιστές του Estelle

17:38 21/10/2012 - Πηγή: 24wro
Έφθασαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο ...
«Ελευθέριος Βενιζέλος» οι πέντε Έλληνες, ανάμεσά τους και δύο μέλη του Κοινοβουλίου, που επέβαιναν στο ιστιοφόρο Estelle, το οποίο οδηγήθηκε το Σάββατο στο ισραηλινό λιμάνι της Ασντότ, μετά την ανακοπή της πορείας του προς τη Λωρίδα της Γάζας από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό.

Πρόκειται για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Βασίλη Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Κοδέλα και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Βαγγέλη Πισσία, Λουκά Σταμέλλο και Μιχάλη Τικτόπουλο.

Οι Έλληνες ακτιβιστές θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Στην Αθήνα τους ανέμενε η πρέσβης Ελένη Σουρανή, διευθύντρια της Α6 Διεύθυνσης Αραβικών Χωρών και Μέσης Ανατολής του υπουργείου Εξωτερικών.

Παρόντες στο αεροδρόμιο ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και Θοδωρής Δρίτσας.

Κατά την αναχώρησή τους, επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Εν τω μεταξύ, τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου από την Ιερουσαλήμ αναφέρει ότι οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν την επιστροφή στις χώρες τους σε οκτώ ακτιβιστές, πέντε Έλληνες, δύο Ισπανούς και έναν Ιταλό. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης του Ισραήλ, 19 ακτιβιστές θα κρατηθούν για 72 ακόμη ώρες, ενώ για τρεις υπηκόους του Ισραήλ που βρίσκονταν στο πλοίο θα συνεχιστεί η ανάκριση από τις ισραηλινές αρχές. Σύμφωνα με πηγές των ακτιβιστών, είναι πιθανό να τους απαγγελθούν κατηγορίες για «υποκίνηση σε στάση» και «παροχή βοήθειας στον εχθρό».
Keywords
Τυχαία Θέματα