Έχει προβάδισμα ο Φρανσουά Ολάντ;

10:15 19/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ είναι το μεγάλο φαβορί του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών ...του 2012 στη Γαλλία, όμως ο σημερινός πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, όποιος και αν είναι ο αντίπαλός του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, προκύπτει από δημοσκόπηση της Ipsos που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των France Television, Radio France και Le Monde, το 29% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε στον πρώτο γύρο τον Ολάντ, 27% τη Μαρτίν Ομπρί και 16% τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Ο Σαρκοζί θα συγκέντρωνε 21%, αν είχε αντίπαλο την Ομπρί, 19% απέναντι στον Ολάντ και 16% στη Ρουαγιάλ. Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν πως ο πρόεδρος της Γαλλίας θα είχε το προβάδισμα, μόνο αν αντίπαλός του στον πρώτο γύρω ήταν η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Στην περίπτωση αυτή, η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λε Πεν θα αποσπούσε ποσοστό 18%. Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου συγκεντρώνει στον πρώτο γύρο ποσοστά 17% -18%, όποιος και αν είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Η δημοσκόπηση της Ipsos/logicas Business Consulting πραγματοποιήθηκε χθες σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.014 ατόμων.
Keywords
Τυχαία Θέματα