Δύο πυρκαγιές στη Ζάκυνθο

20:25 11/7/2011 - Πηγή: 24wro
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση...
στην περιοχή Αναφωνήτρια στις Ορθονιές Ζακύνθου. Επί τόπου επιχειρούν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βολίμες Ζακύνθου. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.



Υπενθυμίζεται ότι χθες η πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο ακόμη μία πυρκαγιά στη Ζάκυνθο που ξέσπασε σε ρεματιά στην περιοχή Νερατζούλες Αργασίου.


Εν τω μεταξύ σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, καθώς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών βοριάδων, που στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών και σε άλλες περιοχές της χώρας.


Ελλείψεις στη δασοπροστασία διαπιστώνει η Δημοκρατική Συμμαχία


Εκκληση στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά και έγκαιρα ο σχεδιασμός πρόληψης κατά των πυρκαγιών απευθύνει εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης.


«Βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού και όπως έδειξαν τα χθεσινά περιστατικά σε Εύβοια, Λακωνία, Ζάκυνθο και Αττική, η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει για την καταβολή των εγκεκριμένων κονδυλίων στους ΟΤΑ για πρόληψη, την αντιμετώπιση των τεράστιων ελλείψεων σε εναερία μέσα πυρόσβεσης και την αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς από τους πολίτες», παρατηρεί ο κ. Ζαφειριάδης, επισημαίνοντας ότι «πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου δεν υπάρχει».
Keywords
Τυχαία Θέματα