Δώστε σε ξένους αποκρατικοποιήσεις και εφορίες!

10:12 9/9/2011 - Πηγή: 24wro
Μία ακόμα ιδέα έρχεται από την Ευρώπη για το ελληνικό πρόβλημα, αυτή τη φορά δια στόματος...
του γερμανού επιτρόπου στην ΕΕ για την ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ.

Ο κ. Έτινγκερ σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild προτείνει να αποσπαστούν στην Ελλάδα ευρωπαίοι δημόσιοι υπάλληλοι για να αναλάβουν αποκρατικοποιήσεις και εφορίες!

Επίσης εκτιμά ότι οι υπερχρεωμένες χώρες θα πρέπει να εκχωρούν την αρμοδιότητα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού τους
στην ΕΕ, κάτι που κατά τη γνώμη του θα ήταν αποτελεσματική λύση όσον αφορά τα ελλείμματα.

Είναι δε πολύ χαρακτηριστική η φράση του σχετικά με το τι πρέπει να κάνει η χώρα μας όσον αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα: «Όποιος ζητεί αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του».

Ο γερμανός επίτροπος εκτιμά ότι μόνο οι ξένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και θα βάλουν τέλος στην αδράνεια, καθώς δεν θα τους «ακουμπούν» και οι διάφορες κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις.

Οι ιδέες του γερμανού επιτρόπου είναι ανεξάντλητες, όπως φαίνεται, καθώς ο ίδιος θέλει να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών να «κυματίζουν μεσίστια» στα κτήρια της ΕΕ.

Πάντως, στην ίδια συνέντευξη λέει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη…

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Έτινγκερ κάνει προτάσεις για την Ελλάδα. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που το καλοκαίρι είχε ζητήσει να σταλούν στη χώρα μας συνταξιούχοι ειδικευμένοι σε διαφόρους τομείς, από άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, για να βοηθήσουν στην αναδόμηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα