Διώκεται ο αθεϊσμός

01:22 12/12/2012 - Πηγή: 24wro

Θύματα διωγμών ή διακρίσεων, ακόμη και αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή έρχονται...

οι άθεοι, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ουμανιστικής και Ηθικής Ένωσης για 60 χώρες, που χαιρέτισε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την ελευθερία και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις Χάινερ Μπίλεφελντ.

Σύμφωνα με την έκθεση, σε 7 κράτη η έκφραση αθεϊστικών απόψεων ή απόκλισης από την επίσημη θρησκεία μπορεί να οδηγήσει στην εσχάτη των ποινών. Αυτές οι χώρες είναι το Αφγανιστάν, το Ιράν, οι Μαλδίβες, η Μαυριτανία, το Πακιστάν, η Σαουδική
Αραβία και το Σουδάν. Παράλληλα, σε Μπαγκλαντές, Αίγυπτο, Ινδονησία, Κουβέιτ και Ιορδανία, η δημοσιοποίηση αθεϊστικών απόψεων είναι τελείως απαγορευμένη ή αυστηρά περιορισμένη σύμφωνα με τη νομοθεσία κατά της βλασφημίας.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά και στην Ελλάδα, όπου όπως και στη Ρωσία η Ορθόδοξη Εκκλησία προστατεύεται αυστηρά από την κριτική και είναι παρούσα σε επίσημες κρατικές τελετές, ενώ στη Βρετανία, οι επίσκοποι της Εκκλησίας της Αγγλίας έχουν αυτομάτως έδρα στη Βουλή των Λόρδων. Όσον αφορά τις ΗΠΑ, οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν ότι κυριαρχεί ένα πολιτικό και κοινωνικό κλίμα «στο οποίο οι άθεοι και οι άθρησκοι νιώθουν λιγότερο Αμερικανοί ή καθόλου Αμερικανοί», ενώ σε τουλάχιστον επτά αμερικανικές πολιτείες δεν επιτρέπεται στους άθεους να αναλαμβάνουν δημόσια αξιώματα και στο Άρκανσο, οι άθεοι δεν μπορούν να καταθέσουν ως μάρτυρες σε δίκη.

athenvoice.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα