Δίνουν εκπτώσεις έως και 70% αλλά ποιος αγοράζει!

10:46 15/7/2011 - Πηγή: 24wro
Σε εκπτώσεις που θα φτάνουν έως το 70% δίνουν από σήμερα τη θέση τους οι προσφορές...
των εμπορικών καταστημάτων.

Στις καλοκαιρινές εκπτώσεις εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, περιμένοντας οι καταναλωτές, για άλλη μία φορά, να στηρίζουν το «πληγωμένο» λιανεμπόριο, ώστε να μπορέσει να ανακοπεί η
πτωτική του πορεία.

Η προσδοκία της αύξησης του τζίρου της χρονιάς είναι για άλλη μια φορά το ζητούμενο, ωστόσο η αισιοδοξία στην αγορά δεν είναι μεγάλη. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης «ακόμη και να κινηθεί η αγορά κατά την περίοδο των εκπτώσεων δεν θα αποκαταστήσει τις απώλειες ετών στα ταμεία των εμπόρων».

Η αγορά που έχει πληγεί σφόδρα από την οικονομική κρίση ήδη έχει ξεκινήσει τις προσφορές ενώ οι έμποροι ευελπιστούν ότι οι χαμηλές τιμές και η ποιότητα των προϊόντων θα προσελκύσουν τους εξαντλημένους, οικονομικά, καταναλωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους περίμεναν την περίοδο των εκπτώσεων για τις βασικές τους αγορές σε ένδυση και υπόδηση.

«Θα ήταν επιτυχία εάν στο τέλος της περιόδου των καλοκαιρινών εκπτώσεων, το ποσοστό του τζίρου θα έφτανε στα περσινά επίπεδα» υπογραμμίζει ο κ. Κορκίδης και σημειώνει «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για την αγορά και το δείχνουν άλλωστε και όλοι οι καταναλωτική δείκτες που είναι στα επίπεδα του Απριλίου του 2009, δηλαδή οι κατώτεροι της διετίας.

Η κατάσταση αυτή έχει τρομάξει και τους καταναλωτές, που οικονομικά έχουν εξαντληθεί, και περιμένουν κυρίως την περίοδο των εκπτώσεων για τις βασικές τους αγορές. Γι' αυτό οι έμποροι και καταστηματάρχες θέλουν να έχουν αληθινές εκπτώσεις που θα προσελκύσουν τους καταναλωτές».

«Οι θερινές εκπτώσεις δεν θα αρχίσουν ποτέ, απλώς επειδή δεν τελείωσαν ποτέ», σχολιάζουν παράγοντες του λιανεμπορίου, υπογραμμίζοντας την κατάσταση μόνιμων προσφορών και εκπτώσεων που επικρατεί στην αγορά, μειώνοντας ταυτόχρονα τις προσδοκίες τους για τα αποτελέσματα της επίσημης εκπτωτικής περιόδου που ξεκινά στις 15 Ιουλίου.

Το αρνητικό κλίμα είναι συνέχεια των αποκαρδιωτικών αποτελεσμάτων από τις χειμερινές εκπτώσεις. Σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κατά την διάρκεια των εκπτώσεων Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου καταγράφηκε σημαντική πτώση του τζίρου κατά 40%, παρά το γεγονός ότι οι προσφορές έφτασαν και τότε έως και 70%.

Σήμερα με το 50% του κύκλου εργασιών να έχει χαθεί για διάφορους κλάδους της αγοράς όπως ο οικιακός εξοπλισμός, τα ηλεκτρικά και την ένδυση, την τελευταία διετία, οι επιχειρήσεις που επιβιώνουν συνεχίζουν την τακτική των προσφορών, των ειδικών προωθητικών ενεργειών και των μειωμένων τιμών, προκειμένου να διατηρήσουν μερίδια σε μια αγορά που φθίνει, καταστρατηγώντας τους περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία.

Πολυκαταστήματα, μεγάλες και μικρές αλυσίδες εδώ και δύο μήνες ακολουθούσαν την πολιτική των προεκπτώσεων που έφταναν συνήθως το 50%, με προκρατήσεις εμπορ
Keywords
Τυχαία Θέματα