Δημοψήφισμα για το Φθινόπωρο προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου

13:52 19/6/2011 - Πηγή: 24wro
Με ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε σήμερα...
η τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. Η ομιλία του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του στην ειδική κοινοβουλευτική διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην Βουλή αναφέροντας ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε ξανά εθνική συναίνεση πάνω σε κάποιους βασικούς πυλώνες.

- Ο πρώτος πυλώνας είναι ότι το χρέος και το έλλειμμα αποτελούν εθνικό πρόβλημα, που μας θέτει σε ένα είδος κηδεμονίας. Ο Παπανδρέου τόνισε ότι εμείς πρέπει να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας και ότι τα προβλήματα δεν πρόκειται να λυθούν με το να φύγει το ΔΝΤ , η τρόικα και οι εταίροι της ΕΕ. «Η λύση είναι στα χέρια μας» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

- Ο δεύτερος πυλώνας είναι ότι οι βασικές επιλογές για την διαχείριση του χρέους της Ελλάδας είναι τρεις και μοναδικές και έτσι τέθηκαν από τον ίδιο στο υπουργικό συμβούλιο στις 22 Απριλίου του 2010.

Α) Η Χρεοκοπία, δηλαδή το να δηλώσει η κυβέρνηση στάση πληρωμών

Β) Το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να δηλώσει στάση πληρωμών

Γ) Το να ζητάσει την βοήθεια από τον EFSF , τον προσωρινό Μηχανισμό Στήριξης, εκεί όπου κατέληξε το υπουργικό συμβούλιο απορρίπτοντας τις δύο πρώτες επιλογές που θα ήταν όπως είπε ο Παπανδρέου καταστροφικές για την χώρα. Ο Παπανδρέου ανέφερε ότι χωρίς στήριξη από την ΕΕ θα πηγαίναμε στο ΔΝΤ απευθείας.

«Προσπάθησα να αφυπνίσω τους εταίρους της ΕΕ να μας βοηθήσουν. Στην αρχή βρήκα πόρτες κλειστές. Έδωσα μάχη για να στηθεί μηχανισμός στήριξης από την μηδέν. Και την μάχη αυτή την κέρδισα εγώ και η Ελλάδα».

Η βάση του προβλήματος είναι η ανισότητα στη χώρα μας ναέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις χρόνιες παθογένειες που εμπόδιζαν τη χώρα να αναπτυχθεί. «Τον τελευταίο χρόνο έγιναν μεγάλες αλλαγές. Καταφέραμε να μειώσουμε το έλλειμμα 5%. Δεν φταίει η Ελλάδα.

Ζητάμε την ψήφο εμπιστοσύνης για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε. Είναι καθήκον μας να ομονοούμε σε μια εθνική προσπάθεια. Η διαίρεση δεν βοηθά. Επιδιώκω την εθνική προσπάθεια με κάθε τρόπο. Τα διαθέσιμα του δημοσίου θα εξαρτηθούν από την 5η δόση του δανείου.

Το φθινόπωρο να πάμε σε δημοψήφισμα για να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές.

Στην κορφή των προτεραιοτήτων μας ένα νέο Σύνταγμα.

Δεν έχω σηκώσει τους τόνους με τους εταίρους. Πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση, ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε υποτιμητικούς όρους. Οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα