Δικαστής διατάζει να γίνει εγχείριση σε 7χρονο παρά τις αντιρήσεις της μητέρας

22:15 19/12/2012 - Πηγή: 24wro
Το Ανώτερο Δικαστήριο στη Βρετανία, έδωσε τελικά λύση στη διαφωνία που είχε προκύψει...
ανάμεσα στη μητέρα ενός 7χρονου παιδιού με όγκο στον εγκέφαλο που δεν έδινε την συγκατάθεσή της για να υποβληθεί ο γιος της σε εγχείριση και στους γιατρούς που είπαν ότι αν δεν εγχειριστεί θα πεθάνει: Ο μικρός Neon θα εγχειριστεί.

Το αγόρι που απήγαγε η μητέρα του για να το σώσει από τη «δοκιμασία» στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί προκειμένου να θεραπευθεί από τον καρκίνο, θα υποβληθεί τελικά σε εγχείρηση στον εγκέφαλο, παρά τις αντιρρήσεις
της. Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο δικαστής, αποφάσισε χθες, ότι ο 7χρονος Neon Roberts, θα πρέπει να εγχειριστεί το συντομότερο δυνατόν.

Η Sally Roberts θέλει ωστόσο να αναζητήσει δεύτερες γνώμες στο εξωτερικό, καθώς δεν εμπιστεύεται τους Βρετανούς γιατρούς και επιμένει ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά της να αποφασίζει η ίδια τι είναι καλύτερο για το γιο της.

Ο μικρός Neon είχε ήδη υποβληθεί σε εννιάωρη επέμβαση αφαίρεσης όγκου στις 25 Οκτωβρίου, αλλά η μητέρα του αρνήθηκε να λάβει ο γιος της την απαραίτητη ραδιοθεραπεία στη συνέχεια. Συνεπώς, περαιτέρω εξετάσεις έδειξαν νέο όγκο που μπορεί να προήλθε από μετάσταση ή επανανάπτυξη του παλιού.

Ο εν διαστάσει σύζυγός της και πατέρας του Neon, Ben, υποστηρίζει τη σπουδαιότητα της εγχείρισης και αντιτίθεται στη γνώμη της πρώην συζύγου του. Η Sally Roberts σκοπεύει να επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες για να αποτρέψει τουλάχιστον την υποβολή του γιου της σε ραδιοθεραπεία.

lifo.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα