Διχάζει ο αποκλεισμός της Παπαχρήστου!

07:24 27/7/2012 - Πηγή: 24wro

​Ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρηστου από τους Ολυμπιακούς αγώνες, προκάλεσε την αντίδραση του απλού κόσμου...
των συναθλητών της, αλλά και μερίδας του πολιτικού κόσμου, που θεωρούν άδικη την τιμωρία της.

Σοκαρισμένη από τις εξελίξεις η Ελληνίδα αθλήτρια μένει κλεισμένη στο σπίτι της και δεν θέλει να αντικρύσει κανέναν, αφού βλέπει το ολυμπιακό
όνειρο να χάνεται, αφού η ΕΟΕ δείχνει αμετακίνητη στην απόφαση της.

«Ναι είναι οριστική απόφαση. Κοιτάξτε είναι και αυτό αντίθετο στα ολυμπιακά ιδεώδη. Το σκεφθήκαμε πάρα πολύ και το θέμα της Βούλας της Παπαχρήστου, αλλά σκεφτείτε τι θα γινόταν στο στάδιο, την ημέρα που θα πήγαινε να αγωνιστείς ένα γεμάτο γήπεδο, που μπορεί να την γιουχάιζε ολόκληρο το στάδιο και να τις γύριζαν την πλάτη οι υπόλοιπες μαύρες αθλήτριες. Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν τότε, θα ήταν κατά της Ελλάδας αυτό το πράγμα» δήλωσε ο Σπύρος Καπράλος - Πρόεδρος ΕΟΕ.

Η σελίδα της στο Τwitter στην οποία ανέβασε το επίμαχο σχόλιο παραμένει ανενεργή, αφού η 23χρονη αθλήτρια δεν τολμά να τιτιβίσει ξανά...

Δεν ήταν λίγοι οι χρηστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σχολίασαν αρνητικά το κακόγουστο αστείο της, αλλά και χιλιάδες εκείνοι που υποστηρίζουν την νεαρή αθλήτρια, θεωρώντας άδικο τον αποκλεισμό της.

Μόνο στο facebook έχουν δημιουργηθεί αρκετές σελίδες μέσω των οποίου οι χρήστες ζητούν να επιτραπεί στην Βούλα η συμμετοχή της στους αγώνες, ενώ αναφορά γίνεται και στην ελευθερία του λόγου.

Από την άλλη οι Ολυμπιονίκες μας Μιρέλλα Μανιάνι και Πηγή Δεβετζή τονίζουν ότι η τιμωρία της 23χρονης πρωταθλήτριας είναι βαριά για ένα παιδί όπως είναι ακόμα η Βούλα.

«Νομίζω ότι ήταν αυστηρή η ποινή, αυτό που είπε μπορεί να ήταν κάτι, πως λέμε τα ανέκδοτα γενικά, μπορεί να μην το σκέφτηκε δεύτερη φορά και δεν έπρεπε να είμαστε τόσο αυστηροί. Ξέροντας ότι για να παει ένας αθλητής σε μια Ολυμπιάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο, δε μπορείς να καταστρέψεις τη ζωή ενός παιδιού έτσι με ένα αστείο ή κάτι γιατί η ίδια το παραδέχθηκε ότι ήταν κάτι που δεν το σκέφθηκε και δεν το έγραψε με αυτή τη έννοια και νομίζω ότι ήμασταν λίγο αυστηροί σε αυτό το κομμάτι» Σχολίασε η Μιρέλλα Μανιάνι ενώ η Πηγή Δεβετζή τόνισε:

«Ο αθλητής πρέπει να έχει λίγο και το μυαλό του στους αγώνες να κάνει κάτι, λάθος ήταν και αυτό από την Βούλα για μένα προσωπικά, αλλά και πολύ μεγάλη τιμωρία. Η Ελλάδα δυστυχώς τρωει τα παιδιά της το έχω ξαναπεί».

Τέλος στην ελληνική αποστολή που βρίσκεται στο Λονδίνο, επικρατεί κατήφεια και προβληματισμός από τον αναπάντεχο αποκλεισμό της Παπαχρηστου, ειδικά μετά την απαγόρευση δηλώσεων αλλά και αναρτήσεων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που επέβαλε στους αθλητές η ΕΟΕ. Το σίγουρο είναι ποιος όποιος θελήσει να αναρτήσει οτιδήποτε στο ιντερνετ θα το σκεφτεί πλέον δύο φορές.

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα