Διάσταση απόψεων Μέρκελ – Kάμερον

18:46 18/11/2011 - Πηγή: 24wro
Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Βρετανίας παραδέχτηκαν ότι έχουν διαφορές…
στέλνοντας διαφορετικά μηνύματα ως προς την αντιμετώπισης της κρίσης της ευρωζώνης.

Υπογράμμισαν ωστόσο ότι έχουν «το ίδιο σχέδιο» για την ανάπτυξη. Καμία πρόοδος ως προς τις διαφορές σχετικά με την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η ευρωζώνη πρέπει να χρησιμοποιήσει όλους τους θεσμούς της για να αντιμετωπίσει την κρίση, ωστόσο η Ανγκελα Μέρκελ
τάχθηκε υπέρ μιας πιο σταδιακής προσέγγισης.

«Η βρετανική απαίτηση να χρησιμοποιήσουμε πολλά από τα όπλα μας για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη είναι σωστή. Ωστόσο είναι σημαντικό να μην προσποιηθούμε ότι έχουν εξουσίες που δεν έχουμε. Γιατί οι αγορές θα το καταλάβουν πολύ γρήγορα και δεν θα λειτουργήσει», δήλωσε η Μέρκελ.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι οι δύο ηγέτες «δεν σημείωσαν πρόοδο» ως προς την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Και οι δύο ηγέτες πάντως έκαναν λόγο για «καλή σχέση» και αναφέρθηκαν στα κοινά σημεία των προσεγγίσεών τους. Ο Κάμερον υπογράμμισε ότι είναι «καλοί φίλοι» που θέλουν να πετύχει η Ευρώπη.

«Είναι προφανές ότι δεν συμφωνούμε σε όλους τους τομείς της ευρωπαϊκής πολιτικής, ωστόσο ξεκαθαρίζω ότι μπορούμε να χειριστούμε αυτές τις διαφορές. Είναι μία καλή σχέση. Έχουμε ισχυρή συμφωνία σχετικά με θέματα-κλειδιά ως προς τη δράση που πρέπει να αναλάβει η ευρωπαϊκή οικονομία», είπε ο Βρετανός ηγέτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα