Διάρρηξη σε οίκο μόδας στο Κολωνάκι

18:17 7/3/2012 - Πηγή: 24wro
Πέπλο τρόμου σκεπάζει το Κολωνάκι, μετά την εισβολή ληστών... σε διάσημο ελληνικό οίκο μόδας. Άγνωστοι τρύπωσαν στο κατάστημα «Nikos-Takis» και έφυγαν με μοναδικά κομμάτια υψηλής ραπτικής.

Το αρχικό σοκ διαδέχθηκε ο φόβος, καθώς κανείς δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πώς οι δράστες κατάφεραν να «χτυπήσουν» τον οίκο μόδας που βρίσκεται σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες γειτονιές του κέντρου.

Οι άγνωστοι κατάφεραν να περάσουν απαρατήρητοι και να κινηθούν με μεθοδικότητα. Με το που έφτασαν στον οίκο μόδας,
στην οδό Σκουφά, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να περιεργαστούν τον χώρο και να δουν αν υπάρχουν μάτια που τους παρακολουθούν.

Αφού κατάλαβαν ότι το πεδίο ήταν ελεύθερο, ένας από τους κακοποιούς μπήκε στο κατάστημα σπάζοντας με «χειρουργική ακρίβεια» ένα μικρό κομμάτι από τη γυάλινη πόρτα της κεντρικής εισόδου, καθώς εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το μαγαζί δεν διέθετε εξωτερική μονάδα (σειρήνα) συναγερμού.

Το βίντεο που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία και έχει καταγράψει κάποιες από τις κινήσεις του δράστη δείχνει ότι αρχικά ο άνδρας κινήθηκε πολύ γρήγορα στο απόλυτο σκοτάδι. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός μικρού φακού περιηγήθηκε στο εσωτερικό και άρχισε να κατεβάζει με αστραπιαίες κινήσεις από τις κρεμάστρες δεκάδες είδη ρουχισμού και να τα βάζει μέσα σε σάκους.

Όμως, ο μικρόσωμος άνδρας δεν σταμάτησε εκεί, καθώς βρέθηκε και στο μικρό γραφείο του καταστήματος, εκεί όπου υπάρχουν φορολογικά έγγραφα της ιδιοκτησίας. Αφού έψαξε και δεν βρήκε χρήματα, προκάλεσε περιορισμένες υλικές ζημιές, προφανώς εξαιτίας της απογοήτευσής του.

Η λεία του κακοποιού, πάντως, δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητη, αφού πρόλαβε και άρπαξε δερμάτινα, κοστούμια, γιλέκα και άλλα αξεσουάρ ρουχισμού. Ύστερα από μερικά λεπτά παραμονής μέσα στο κατάστημα, χάθηκε πεζή μαζί με τους συνεργούς του στους κεντρικούς δρόμους του Κολωνακίου.

«Όταν μου το είπαν, δεν μπορούσα να το πιστέψω! Μπήκαν μέσα και πήραν ρούχα, η αξία των οποίων φτάνει τα 15.000 με 20.000 ευρώ, σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό που έχουμε κάνει. Είναι πολύ δύσκολες οι εποχές που διανύουμε για την κοινωνία και κατ' επέκταση για το εμπόριο, ειδικά για τον χώρο της υψηλής μόδας» λέει στην «Espresso» ο σχεδιαστής Χάρης Τσιάρας.

Ο συνεχιστής του γνωστού οίκου υψηλής μόδας «Nikos-Takis» είπε χαρακτηριστικά πως το συγκεκριμένο κατάστημα διαθέτει συναγερμό, αλλά όχι εξωτερική σειρήνα, ενώ το σήμα της παραβίασης φαίνεται μόνο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται στο Περιστέρι.

«Όταν ήρθε η υπάλληλος να ανοίξει το κατάστημα το πρωί, βρήκε στα σκαλοπάτια, μπροστά από τη μισοσπασμένη γυάλινη πόρτα, μια ανακοίνωση προερχόμενη από τον αναρχικό χώρο. Πιστεύω ότι οι δράστες την έβαλαν επίτηδες, για να παραπλανήσουν τις αστυνομικές αρχές. Το γεγονός της ληστείας δεν θα μας κάνει να σταματήσουμε να δημιουργούμε ρούχα υψηλής ραπτικής. Συνεχίζουμε με το ίδιο κέφι να δημιουργούμε, ώστε να είμαστε αντάξιοι της επωνυμίας
Keywords
Τυχαία Θέματα