Διαχειριστής ενός ευρω- οίκου ανοχής ο Ντράγκι

11:16 9/12/2011 - Πηγή: 24wro
Άρθρο του Economist για τον πρόεδρο της ΕΚΤ
Ως...
διαχειριστή ενός απέραντου «οίκου ανοχής» παρουσιάζει τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο αρθογράφος του Economist περιγράφοντας την κατάσταση στην ευρωζώνη.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο του περιοδικού, το επίσημο ανακοινωθέν των Ευρωπαίων ακολουθεί τη γραμμή του Ντράγκι και φαίνεται ότι ετοιμάζεται να αναπτύξει
το μεγάλο «μπαζούκα», αλλά η σωτηρία δεν είναι στα χέρια του.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο ο πρόεδρος της ΕΚΤ το «παίζει» ντροπαλός, ίσως γιατί είναι ακόμη νέος σε αυτή τη θέση ή επειδή είναι Ιταλός. Το άρθρο αναφέρεται αναλυτικά στις αποφάσεις της Συνόδου και λέει ότι είναι πιθανόν να ξαναγραφτούν σήμερα, ενώ τονίζει ότι ουσιαστικά ξεκίνησε μια πορεία χωρισμού στην Ε.Ε.

Το κρίσιμο θέμα, κατά τον αρθρογράφο, είναι εάν οι ηγέτες έχουν πεισθεί πως ο Ντράγκι πρέπει να δράσει. »Η Γαλλία και η Γερμανία διαφωνούν για τη συμμετοχή της ΕΚΤ στην κρίση. Τώρα έχουν συμφωνήσει να σιωπήσουν;» διερωτάται.

Όπως σημειώνεται πρέπει ο πρόεδρος της ΕΚΤ να δράσει μόνος του και όχι να εξαναγκαστεί. «Η ιδέα είναι ότι ο Ντράγκι πρέπει να μείνει αγνός και αμόλυντος από τους πολιτικούς. Εάν όμως είναι έτσι, τότε γιατί παρακολουθεί μια ευρωπαϊκή σύνοδο πολιτικής συνουσίας; Είναι σαν να έχετε τον Πάπα να ευλογεί έναν οίκο ανοχής» προσθέτει ο αρθρογράφος.
Keywords
Τυχαία Θέματα