Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην περιοχή μας - Αργεί και το φυσικό αέριο

05:42 26/10/2012 - Πηγή: 24wro

Κεραυνός εν αιθρία από την ίδια την Noble. O John Tomich, Country Manager της Noble Energy...

έσβησε τα "χαμόγελα" για πιθανότητα εξεύρεσης πετρελαίου στο Οικόπεδο 12 καθώς αποκάλυψε ότι οι πιθανότητες για να βρεθεί πετρέλαιο
στην περιοχή μας, είναι μικρές, όχι όμως μηδενικές.

Την ίδια ώρα καθυστέρηση αναμένεται να υπάρξει και στην δεύτερη διάτρηση για φυσικό αέριο στο Οικόπεδο 12, η οποία πια προσδιορίζεται για το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Ο Συμεών Κασσιανίδης, CEO της Hyperion Systems Engineering, μιλώντας στην κάμερα του 24h , αναφερόμενος στις δηλώσεις του John Tomich, είπε ότι «Η δεύτερη διάτρηση για να επιβεβαιώσει το εύρημα θα γίνει το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο του 2013 και αυτό γιατί πρέπει να είναι προσβάσιμα τα γεωτρύπανα. Μια καθυστέρηση τους ενός ή δυο μηνών είναι συχνό φαινόμενο, για αυτό και δεν μπορούν να προσδιορίσουν την ημερομηνία »

Να σημειωθεί ότι περίπου 35 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ακαθάριστου φυσικού αερίου στους Κυπριακούς και Ισραηλινούς τομείς της Ανατολικής Μεσογείου , περιμένουν την ανάπτυξη τους. Υποθαλάσσια ανάπτυξη, παραγωγή και γεώτρηση, υποθαλάσσιοι αγωγοί και επεξεργασία φυσικού αερίου είναι μερικά από τα μεγάλα έργα σε εξέλιξη ή υπό μελέτη.

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/10) στην Λευκωσία, όπου ανακοινώθηκε ότι η Noble Energy θα φιλοξενήσει τα πρώτο Συνέδριο «Eastern Mediterranean Gas Conference (ΕMGC)» (26-28 Μαρτίου 2013) στο νησί μας.

«Το Eastern Mediterranean Gas Conference είναι ένα πολύ συναρπαστικό γεγονός για την παγκόσμια βιομηχανία ενέργειας. Ξεκινώντας από το ενδιαφέρον που προκύπτει από ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα στον κόσμο θα αναπτύξουμε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τους ενεργειακούς πόρους, τα στάδια της ανάπτυξης για διάφορους τομείς, τις απαιτήσεις υποδομής και τα απαιτούμενα χρονοδιαγράμματα για να δοθεί αυτός ο σημαντικός πόρος στην αγορά», ανέφερε ο John Royall, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Gulf Publishing Company, εκδότης του World Oil and Hydrocarbon Processing.

Ο Charles D.Davidson, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Noble Energy , δήλωσε «Η αφθονία των φυσικών πόρων και του φυσικού αερίου που αποκαλύφθηκε πρόσφατα υπεράκτια της Κύπρου και του Ισραήλ, δίνει την δυνατότητα , όχι μόνο για τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρήσεων για την βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και για να αλλάξει για πάντα την ενεργειακή ασφάλεια και το οικονομικό τοπίο ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου. Η Noble Energy είναι εξαιρετικά περήφανη που είναι μέρος αυτής της διεθνούς διάσκεψης και είμαστε ενθουσιασμένοι που ο τομέας του φυσικού αερίου θα μας βοηθήσει να ξεκλειδώσουμε αυτούς τους ιστορικούς και πραγματικά μετασχηματιστικούς πόρους για τον λαό της Κύπρου και του Ισραήλ.»

24h.com.cy
Keywords
Τυχαία Θέματα