Δεν ξέρει τι έχει ο Αραβας που θέλει τον ΠΑΟ

12:20 20/9/2011 - Πηγή: 24wro
Η είδηση του ενδιαφέροντος ενός Αραβα πρίγκιπα για την εξαγορά του Παναθηναϊκού...
που ενέσκηψε αιφνιδιαστικά στο προσκήνιο, προκάλεσε εύλογες απορίες και άλλες τόσες … προσδοκίες για την εμπλοκή ενός μέλους του βασιλικού οίκου των Σαούντ, της ισχυρότερης – ίσως – βασιλικής οικογένειας της εποχής μας, στα κοινά της ομάδας.

Ο αρχικός αιφνιδιασμός ωστόσο έδωσε τη θέση του στην αμφιβολία και στον προβληματισμό, κυρίως γιατί αποδείχθηκε μάλλον δύσκολη δουλειά να βρει κανείς στοιχεία για το
«ποιόν» του περί ου ο λόγος Πρίγκιπα.

Μια πιο ενδελεχής έρευνα πάντως καταδεικνύει πως ο ενδιαφερόμενος νεαρός Άραβας πρίγκιπας λέγεται Σουλτάν Μπιν Φαρφάν Αλ Σαούντ, είναι 26 χρονών, γέννημα – θρέμμα των… ΗΠΑ (!) και σημερινός ιδιοκτήτης μίας εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιριών στη Σαουδική Αραβία με έδρα την Τζέντα. Παρεμπιπτόντως είναι και ο υπ΄ αριθμόν 7 διάδοχος του θρόνου των Σαούντ.

Ο πρίγκιψ είναι γιος του Μπαντάρ Μπιν Σουλτάν, εγγονού του Βασιλιά Αμπντούλ, προπάτορα της βασιλικής οικογένειας. Ο πατέρας του επίδοξου αγοραστή του Παναθηναϊκού είναι ένας από τους πιο προβεβλημένους στη Δύση αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας διατελέσει πρέσβης της χώρας στις ΗΠΑ (1983 – 2005) και στενός φίλος του προέδρου Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Είναι επίσης κι ένας δεινός επιχειρηματίας που δεν δίστασε ποτέ να πάρει ρίσκα, καθώς στο παρελθόν είχε έρθει σε ρήξη ακόμα και με τους φίλους του στην Ουάσινγκτον, όταν είχε μεσολαβήσει στην πώληση 100 μαχητικών αεροσκαφών από την Βρετανία προς τη Σαουδική Αραβία, στην αγορά πυραύλων (!) από την … Κίνα – όταν οι Αμερικανοί στρατηγοί είχαν αρνηθεί την απελευθέρωση αμερικανικών οπλικών συστημάτων προς το Ριάντ – και τέλος στην χρηματοδότηση των Κόντρας της Νικαράγουας!

Η οικογένεια του σεΐχη Μπαντάρ ουσιαστικά διαμένει μόνιμα στις ΗΠΑ, εκεί όπου διαθέτει και ένα «σπίτι», το "Hala Ranch" στην Βιρτζίνια που είναι κατά τι μεγαλύτερο από τον Λευκό Οίκο! Ο υιός Σουλτάν μεγάλωσε εκεί και τελείωσε το σχολείο στο Potomac School, ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αγγλία. Κάθε φορά που επισκέπτεται τη Γηραιά Αλβιόνα μένει στο οικογενειακό «σπίτι» στο Glympton Park στην Οξφόρδη. Και συνήθως μετακινείται με το ιδιωτικό Airbus A-340 του μπαμπά του …



Keywords
Τυχαία Θέματα