Δεν βρέχει, σας... φτύνει

12:21 2/6/2011 - Πηγή: 24wro
Την ημέρα που ο Λάζλο Μπόλονι έφτασε ένα βήμα από την συμφωνία με τον Μπόλονι, στην ιστοσελίδα που ...
ανήκει σε εμένα, τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου και τον Γιώργο Κουβεντίδη, το PAOK24, ανεβάσαμε μία συνέντευξη του Άντε Βιεϊρίνια που προήλθε από ερωτήματα των οπαδών.

Είναι μία διαδικασία που ακολουθούμε για να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ρωτήσει και να λύσει τις απορίες του. Και σε αυτή, κατανοούσες πως ο Βιεϊρίνια, όχι απλά δεν θέλει να πάει στον Ολυμπιακό,
αλλά σιχαίνεται την ιδέα.

Ο Πορτογάλος, είναι ένα παιδί που το μάζεψε ο ΠΑΟΚ εκεί που η καριέρα του είχε πτωτικές τάσεις. Έπαιζε δανεικός στη Λεϊσόες, στα περίχωρα του Οπόρτο. Είναι σα να λέμε τον δικό μας Αγροτικό Αστέρα. Και μάλιστα, ήταν παγκίτης.

Εγώ διασκέδασα, πάντως, με την στάση των Ολυμπιακών μετά από αυτή τη συνέντευξη. Όχι των οπαδών, αλλά των μέσων.

Αφού σε όλη τη συνέντευξη ο Πορτογάλος λέει πως ουσιαστικά θα κάνει ό,τι του πει ο ΠΑΟΚ, φτάνει σε σημείο να πει πως η αμοιβή των 250 χιλιάδων τον χρόνο που του δίνει η ομάδα είναι καλή γιατί αυτά μπορεί να του δώσει, κάτι άγνωστο σε ποδοσφαιριστές του επιπέδου του. Που δείχνει και το πώς σκέφτεται για τον ΠΑΟΚ.

Τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, έδειξε όχι να μην τους σέβεται καν, αλλά να δυσφορεί όταν μιλούσε για αυτούς. «Αυτοί χωρίς τους διαιτητές τους δεν μπορούν να κάνουν τίποτα», είπε ο μικρός χρησιμοποιώντας τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού το προηγούμενο καλοκαίρι και τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη.

Σε κάποια φάση, ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στον ΠΑΟΚ, είπε πως ναι μεν δεν θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό, αλλά αν η ομάδα το θελήσει μπορεί και να πάει. Και μετά από όλα αυτά, το πόρισμα ήταν ένα για τα μέσα του Ολυμπιακού. «Ανοιχτή η πόρτα για τον Ολυμπιακό από Βιεϊρίνια».

Αντιλαμβάνεστε γιατί πολλές φορές γελάμε εδώ στον μίζερο Βορρά. Και αδυνατούμε, επίσης, να σας σεβαστούμε. Δηλαδή τι έπρεπε να πει για να κατανοήσει κάποιος πως το έργο δεν είναι έτσι όπως θέλατε να το πλασάρετε;

Ο Βιεϊρίνια, δεν θα παίξει ποτέ στον Ολυμπιακό, γιατί απλούστατα ούτε ο Ζαγοράκης θέλει - ούτε μπορεί - να τον πουλήσει σε αυτή την ομάδα. Σας το εξήγησα και άλλες φορές, θέλοντας να προστατέψω συναδέλφους που μεταφέρουν τα όσα λέγονται από παράγοντες, αλλά δεν έγινα κατανοητός.

Ήλπιζα πως η δημόσια τοποθέτηση του Βιεϊρίνια, θα είναι η αφορμή για να αράξετε στα αυγά σας, αλλά πάλι μυαλό δε βάλατε. Εγώ το καθήκον μου το έκανα, τους συναδέλφους μου προσπάθησα να προστατέψω, αλλά ο καθένας επιλέγει την πολιτική που θα ακολουθήσει. Δικαίωμά του.

Ένα ακόμη θέμα που μου έφερε η συνέντευξη του Βιεϊρίνια, ήταν το πώς αντιμετωπίζει ένας ξένος το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Πορτογάλος, θεωρεί πως σπρώχνεται χυδαία η δυάδα κι αυτός δεν μεγάλωσε τρώγοντας μπουγάτσα στην Εγνατία ή πιτόγυρα στον Γιώτη. Δεν ψήφισε Ψωμιάδη, ούτε παρακαλάει να μην βρούνε αρχαία στα έργα του μετρό μήπως και πάει στη δουλειά τους σαν άνθρωπος.
Keywords
Τυχαία Θέματα